Rejsing Point - Mercedes

Rejsing Point - Mercedes

Biografija:

2018

Tim ulazi u sezonu sa postavom Perez Okon, ali izostju bodovi na otvaranju. U Bahreinu Perez uzima prvi bod , da bi potom u Azerbejdžanu uspeo da se domogne novog podijuma trećim mestom. Okon prve bodove osvaja u Austriji, a potom i u Britaniji i Nemačkoj što su tri uzastopne trke na kojima su oba vozača osvojila bodove.

Na Velikoj nagradi Mađarske tim je stavljen pod adminostraciju usled finasijskih problema, što je značilo da tim može da nastavi da funkcioniše dok se ne pronađe novi vlasnik, sponzor ili finansijer koji će ga izvući iz kolapsa. Čak trinaest banaka, pa i vozač tima Perez, kreditori, dozvolili su da tim funkcioniše  ali je novi vlasnik bio neminovnost, pa je konzorcijum predvođeno Lorensom Strolom preuzeo kupovinom bazu tima. Zbog blokade od strane banaka i poverilaca, konzorcijum nije kupio i prava na ime tima pa je morao da doda u ime i Rejsing Point, pa je nakon preuzimanja tim poznat kao Rejsing Point Fors Indija F1 tim. "Novom" timu je dozvoljeno da se trka ali ne i da zadrži bodove što je značilo - kraj za konstruktora koga poznajemo od 2008. godine.
Fors Indija je osvojila 59 bodova na 12 trka, a naslednik Rejsing Point Fors Indija 52 na 9 trka.
Fors Indija je isključena iz plasmana, a Rejsing Point Fors Indija sa 52 osvojila je poziciju 7 u poretku konstruktora. Gledeajući zbir tim bi završio na poziciji 5 ispred Hasa sa 93 i Meklarena sa 62.

2017

Nakon najuspešnije sezone, do tada, tim napušta Niko Hilkenberg pa se Serhiu Perezu pridružuje Esteban Okon.

Pored promene vozača tim je promenio i kolor šemu, pa je prepoznatljive boje koje asociraju na zastavu Indije na bolidu VJM10 zamenila roze novog sponzora BWT.
Tradicija osvajanja bodova nastavljena je u Australiji,  Perez je osvojio 7, a Okon 10 mesto. Tim je osvajao bodove na prvih pet trka i upravo na petoj trci sezone u Španiji dočazi najbolji rezultat sezone, završetak na pozicijama 4 (Perez) i 5 (Okon). Monako, šesta trka sezone je jedina na kojoj jedan ili oba vozača nisu osvojili bodove. Perez je zabeležio peto mesto u Kanadi i Singapuru, dok je Okon ponovio svoj najbolji plasman karijere završetkom na poziciji 5 u Meksiku. 
Prvo odustajanje tima zabeleženo je na osmoj trci sezone u Azerbejdžanu i to kontaktom klupskih kolega iz koga je lošije izašao Perez. Novi kontakt zabeležen je u Belgiji, gde je Parez opet izvukao "deblji kraj" i odustajanje u završniic dok je Okon završio deveti.
Prvo odustajanje Okon je zabeležio u Brazilu, što daje zbir od tri odustajanja u sezoni za oba vozača. Da nije bilo incidenata između klupskih kolega, možda bi sezona prošla i bez odustajanja sa samo jednom trkom bez bodova, što bi bio svakako raritet.
Ipak, sa 100 bodova za Pereza i 87 za Okona, tim se ponovo pozicionira na poziciju 4 sa osvojenih 187 bodova, što je najbolji plasman u istoriji tima.

2016

Proverena vozačka postava Hilkenberg-Perez u timu je "već" tri godine, što je u manjim timovima redak slučaj usled potreba za "finansijskim injekcijama" koje donose piloti sa menje iskustva ali više sponzora, a meta im je F1. Ako dodamo na to proverenu Mercedesovu mehaniku u bolidiu VJM09, tim je imao sve preduslove za odličnu sezonu.

Hilkenberg se potrdio da tim osvoji bodove na otvaranju, zauzevši 7. mesto. dok je Perez prve bodove osvojio "tek" na četvrtoj trci sezone u Rusiji plasmanom na poziciju 9. Ipak, podijui u Monaku i Austriji za Pereza su rezultati koji su obeležili sezonu, kao i pozicije 4 (Hilkeneberg) i 5 (Perez) u Belgiji, što je ujedno i drugi najbolji plasman tma u prvih pet još od Bahreina 2014. godine.

Perez zauzima sedmo mesto u poretku vozača sa osvojenim 101 bodom, dok je Hilekneberg na poziciji 9 sa 72 boda. Bez konkurencije Meklarena, protiv Vilijamsa koji je počeo da posustaje tim završava na poziciji 4 u poretku konstruktora što je trenutno najbolji plasman u istoriji.

2015

Razvoj bolida VJM08 kasni, pa tim propušta prvi predsezonski test. Tim dolazi tek na poslednji treći test, a Hilkneberg, tek drugog dana izlazi na stazu. Bolid je nadograđena prošlogodišnja verzija i uz Mercedesov motor i menjač je izuzetno pouzdan od samog starta. Fors Indija je "po običaju" kao i prethodnih godina zabeležila bodove na otavaranju u Australiji ali se potom "muči" da osvoji bodove zbog nekonkurentne šasije. Sve do devete trke u šampionatu tim vozi nadograđenu verziju dok potpuno novi dizajn VJM08B startuje na Silverstonu gde tim beleži bodove. Nova šasije daje bolje rezultate u brzim krivinama ali i generalno, pa vozači veći deo bodova i bolje rezultate postižu u drugom delu sezone. 

Perez u Belgiji, SAD i Abu Dabiju beleži peta mesta, a u Rusiji se penje na podijum trećim mestom. Hilkenbergovi najbolji plasmani su šesto mesto u Austriji, Japanu i Brazilu. 

Perez beleži 78 za deveto mesto, a Hilkenberg 58 bodova za deseto mesto u poretku vozača. Pozicija 5 u poretku konstruktora za Fors Indiju sa 136 bodova.

2014

Vozačku postavu čine povratnik Niko Hilkenberg i Serhio Perez koji je došao iz Meklarena.

Dobar start sezone za tim. U Australiji oba vozača osvajaju bodove - Hilkenberg pozicija 6, dok je nakon diskvalifikacije za Rikarda i Perez uzeo bod promocijom na poziciju 10. Potom u Maleziji Hilkenberg završava na poziciji 5, u Bahreinu ponavlja isti rezultat dok je Perez uspeo da osvoji treće mesto i podijum za Fors Indiju, što je izlalzak na podijum za tim još od 2009 u Belgiji. Perez je u sezoni još jednom je mogao do podijuma u Kanadi ali je imao incident sa Masom pa je ostao bez plasmana u bodovima. U Austriju Perez sa bolidom VJM07 postavlja rekord kruga, treći u svojoj karijeri i treći u istoriji Fors Indije.

Konstantni plasmani u bodovima uz samo pet odustajanja i neuspeo start u Maleziji za Pereza, dali su mnogo bolje pozicioniranje tima.
Hilkenberg osvaja poziciju 9 u poretku vozača sa 96 bodova, dok je Perez uspeo da skupi 59, što je bilo dovoljno za poziciju 10.
Tim ukupno osvaja 155 bodova i poziciju 6 u poretku konstruktora ali sa dosta manjom bodovnom razlikom u odnosu na Meklaren sa 181 i Ferari sa 216.

2013

Uz Pola di Restu koji je u timu treću sezonu zaredom vozi i povratnik Adrijan Zutil, koji je zamenio Nika Hilkenberga na mestu drugog vozača.
Vozači u bolidu VJM06 dobro startuju sezonu u Australiji sa sedmom (Zutil) i osmom (Di Resta) pozicijom, što je do tada najbolji start sezone u istoriji tima. 
U prvom delu sezone vozači osvajaju veći deo bodova. Pol di Resta u Bahreinu završava na poziciji 4, što mu je najbolji rezultat u sezone, Zutil dve trke kasnije u Monaku, završava na poziciji 5 što je njegov najbolji plasman u šampionatu.
Od Velike nagrade Nemačke i kasnije u drugom delu sezone vozači su bili više van zone bodova i uz nekoliko odustajanja, ukupmo osam u sezoni (po četiri oba).
Na Velikoj nagradi Indije u završnici sezone, bitnoj trci za tim, Pol di Resta zauzuima deveto, a Zutil deseto mesto. Do kraja sezone na preostale tri trke zabeležena su dva deseta mesta, odnosno 2 boda. Pozicija 6 u šampionatu sa osvojenih 77 bodova.

2012

Vozački sastav čine Niko Hilkenberg i Pol di Resta dok Zutil odlazi iz tima posle afere u Singapuru. Tim beleži solidne rezultate ali ne dovoljno dobre da bi se ostvario plasman od trećeg do petog mesta. Ipak, u izjednačenoj konkurenciji "Fors" konstantnim vožnjama Hilkenberga uspeva da prestigne Vilijams i pozicionira se na sedmo mesto u šampionatu. Hilkenberg i Di Resta beleže svoje najbolje rezultate tokom sezone u njihovoj dosadašnjoj karijeri ali ne uspevaju da se popnu na podijum sa bolidom VJM05. Menadžment tima krajem sezune usvaja odluku da se u tim uloži 50 miliona funti kako bi se unapredio razvoj i tehnoligija jer pojedini segmenti datiraju još iz vremena Džordana.

Hilkenberg na poslednjoj trci sezone u Brazilu jedno vreme kontroliše trku. Posle kontakata sa Hamiltonom koji ispada iz trke dobija kaznu prođi-kroz i završava na 5. mestu. Tako Fors Indija ostaje bez podijuma u sezoni i bez plasmana na poziciju 5 koja je bila meta.

Pol di Resta i Niko Hilkenberg beleže po jedno četvro mesto što su najbolji rezultati tima u sezoni ujedno i njihovi najbolji u karijeri.

Tim u jakoj konkurenciji na sredini grida preuzima 7. mesto od Vilijamsa ali je VJM05 prekasno proradio da bi se ugrozio posustali Zauber. Vozači su ukupno osvojili 109 bodova.

 

2011

Bolid VJM04 urađen je u saradnji sa Meklarenovom ispostavom - Meklaren primenjene tehnologije, pod vođstvom novog tehničkog direktora Endrjua Grina. Zutil je i dalje prvi vozač, rezervista Pol di Resta sada je broj dva u timu, dok je rezerva Niko Hilkenberg iz Vilijamsa. Vitantonio Liuci odlazi u HRT. Tim je konstantan ali na sredini grida i uvek oko zone za osvajanje bodova.

Zutil osvaja 6. mesto na VN Nemačke a Pol di Resta na VN Singapura što mu je najbolji rezultat u karijeri, o ova dva rezultata najveći domašaj ekipe u sezoni. Tim se pozicionira na poziciji 6 u šampionatu.

Krajem sezone na VN Indije u suvlasništvo ulazi Sahara Grupa i za 100 miliona dolara otkupljuje 42.5% vlasništva od Vidžeja Malije. Tako je sada zvanično ime tima Sahara Fors Indija. Na Velikoj nagradi Аbu Dabija, koja je pretposlednja u šampionatu beleže 6 značajnih bodova koja ih učvrščuje na poziciji 6.

Na završnoj trci u Brazilu Zutil beleži ponovo svoj najbolji plasman u sezoni - 6. mesto, a Di Resta završava na 8. mestu. Lotus Reno je tako ostao na 4 boda ispred, a Fors Indija završava sezonu na poziciji 6 sa 69 bodova uz samo 3 odustajanja na 19 trka.

2010

Tim je uvatio zamah od prošle sezone i u prvom delu sezone osvojio dosta bodova sa bolidom VJM03 uključujući i prvu trku u Bahreinu. Vozački sastav čine Zutil i Liuci dok je Pol di Resta zauzeo mesto trćeg, rezervnog vozača. Tim je na sredini grida i redovnije osvaja bodove. Najbolji rezultati su pozicija 5 za Zutila na VN Malezije i VN Belgije i po jedna pozicija, 6 Zutil VN Evrope i Liuci VN Južne Koreje.

Ipak, tokom sezone dolazi do velikih kadrovskih turbulencija. Tehnički direktor Džejms Ki odlazi u Zauber, a iz tima odlaze i Luis Batler, šef aerodinamike Marijan Hinson i komercijalni direktor Jan Filips.

Pozicija 6 u šampionatu skoro da je bila zagarantovana, međutim, pad performansi u poslednjih nekoliko trka bio je očigledan. Uz 10 odustajanja tim je osvojio 68 bodova, što je bilo dovoljno za poziciju 7 u šampionatu. Vilijams je ovojio bod više i preuzeo šestu poziciju.

2009

Uvidevši da ne može tako brzo sustići vodeće uz bezbroj preprodaja u istoriji koje su vodile u stagnaciju, Vidžej Malija se odlučuje za tehničku saradnju sa Mercedesom i Meklarenom. Od Mercedesa su kupljeni agregati dok je Meklarem zadužen za menjače i hidruliku, za period od 5 godina. Vozački par za drugu sezonu tima ostao je isti, Fizikela i Zutil. Bolid VJM02 znatno je konkurentniji od svog prethodnika. Fizikela na VN Belgije osvaja pol poziciju i vozi najbrži krug. Pobedu uzima Kimi Raikonen u Ferariju ali Fors beleži i prvi podijum u istoriji. Po mnogima ekipi je nedostajao KERS da bi se osvojila VN Belgije, međutim on nije predviđen u sporazumu za prvu godinu saradnje.

Drugi zapaženiji uspeh je VN Italije gde Zutil osvaja drugu poziciju u kvalifikacijama, a Liuci sedmu. Đankarlo Fizikela sporazumno prelazi u Ferari na mesto povređenog Felipea Mase. Zutil vozi najbrži krug u završava na poziciji 4, a Liuci odustaje zbog kvara menjača, a tada se trenutno nalazio na poziciji 4.

Značajan skok u performansma doveo je da vozači Fors Indije odustanu "samo" 6 puta u sezoni i osvoje 13 bodova na 17 trka što je bilo dovoljno za poziciju 9 u šampionatu.

2008

Poreklo Fors Indije jedno je od najslavnijih u F1, ako se uzme u obzir ekipa Džordan od koje potiče. Posle finansijskih problema Edi Džordan prodaje tim Midland Grupi, Aleksa Šnajdera koji posle nepune dve sezone prodaje tim proizvođaču automobila Spajker. Spajker F1 ne beleži značajnije rezultate, samo jedan bod tokom sezone 2007, a pojavljuju se novi i finansijski problemi što inicira novu prodaju. Sve je naznačavalo dalje potonuće tima i niz preprodaja, međutim, to se nije desilo. Indijski biznismen Vidžej Malija kupuje tim za 88 miliona eura (85%) uz pomoć Majkla Mola (15%)-direktora Spajker Formula 1 tima i imenuje ga u - Fors Indija Formula 1 Tim.

Fors Indija debituje u sezoni 2008. sa Kolinom Kolsom na mestu šefa tima, Majkom Gaskojnom na mestu šefa tehnologija i Adrijanom Zutilom u ulozi vozača. Tokom zimskih testova u tim dolaze Đankarlo Fizikala i Vitantonio Liuci na mesto rezervnog vozača.

Bolid nije ništa drugo do medifikovana verzija Spajkera F8 VIIB sa Ferari motorom, koji je preimenovan u VJM01.

Ekipa nastoji da se približi sredini grida radi na razvoju menjača i modifikacijama bolida. Međutim, veliki zaostatak ne može se tako brzo nadoknaditi te tim zaustavlja razvoj posle trke u Valensiji. Šansi za bodove je bilo ali splet okolnosti je doveo da ekipa ostane bez bodova u šampionatu iako su u Monaku bili najizgledniji. Međutim, Raikonen udara u Zutila i ostavlja ga pez završetka, potencijalno na poziciji 4. Najbolji rezultat je pozicija 10 na VN Španije od strane Fizikele. Tim Završava na poziciji 10 u šampionatu, bez bodova, uz 18 odustajanja na 18 trka.