Hilkenberg potpisao za Zauber

autor: Miladin | datum: pre 2 meseca 3 nedelje

Švajcarski tim Zauber, koji je sada u stoprocentnom vlasništvu Folksvagenovog brenda Audi, potpisao je ugovor sa Nikom Hilkenbergom. Vozač Hasa od sledeće sezone voziće za rivalski Zauber, dok će se Audi u punom kapacitetu i imenom pojaviti od sezone 2026. godine.

"Drago nam je da se Niko vraća u Hinvil od sezone 2025. Sa njegovom brzinom, iskustvom i njegvom posvećenošću timskom radu biće značajan deo transformacije našeg tima i Audijev F1 projekat. Od samog početka postoji uzajamni interes i želja u pravljenju novog dugoročnog projekta. Nikov profesinalni pristup i iskustvo pomoćiće nam da napravimo napredak kako u razvoju bolida, tako i u razvoju tima.", reako je Andreas Sajdl, šef Zaubera.

"Vraćam se u tim sa kojim sam radio 2013. godine. Potsetio sam se timskog duha koji krasi Švajcarsku ekipu koja će u dogledno vreme prerasti u Audi F1 tim. To je nešto veoma posebno. Kada nemački proizvođač ulazi u Formulu 1 velikom posvećenošću, to je jedinstvena prilika.

Predstavljati fabrički tim poznatog brenda sa agregatom napravljenim u Nemačkoj za mene predstavlja veliku čast." rekao je Niko Hilkenberg.

Hilkenberg potpisao za Zauber