Alonso produžio ugovor sa Aston Martinom

autor: Miladin | datum: pre 1 mesec 2 dana

Fernando Alonso će voziti za Aston Martin još najmanje dve godine, pa će tako biti u timu i u novoj tehnološkoj eri koja počinje od 2026. godine. Aston Martin od 2026. počinje da koristi Hondine umesto Mercedesovih agregata pa će doći do ponovnog ujedinjenja Alonsa i proizvođača "GP2 agregata", kako je Alonso nazivao motor Honde u doba razvoja i neslavne ponovne saradnje sa Maklarenom. Ipak, Honda je sada vodeći proizvođač motora za šampionski Red Bul pa će situacija svakako biti prilično drugačija.

Alonso je najpre dovođen u vezu sa rivalskim timovima ali se Španac ipak odlučio za produžetak ugovora sa sadašnjim timom.

"Mnogo toga je rečeno i napisano o mojoj budućnosti u Formuli 1 u nekoliko prethodnih meseci, ali sam sada spreman da objavim da ostajem sa Aston Martinom uz višegodišnji ugovor. Kao što sam rekao na početku godine, odlučiću da li želim da nastavim da se trkam, a da ću onda razgovarati sa timom. Od mog dolaska na startu sezone 2023. godine osećam se kao kod kuće. Za samo 15 meseci postigli smo dosta toga, uz nekoliko značajnih podijuma i borbi."

"Zahvalan sam na poverenju Lorensu (Strol) Martinu i Majku (Krak) koje imaju u mene i Lensa. Uzbuđen sam da vidim šta još možemo da postignemo zajedno. Ovo je samo početak ovog projekta i ponosan sam što sam deo njega. Fizčki sam spreman i još osećam glad za trkanjem. Daću sve od sebe da u nastavku našeg putovanja postanemo konkuentan šampionski tim", rekao je Alonso.

Alonso produžio ugovor sa Aston Martinom