Završnu prezentaciju odradio Red Bul sa bolidom RB20

autor: Miladin | datum: pre 5 meseci 1 nedelju

Šampionska ekipa predstavila je bolid RB20 sa kojim će braniti dvostruku titulu. Lestvica koju je tim postavio sa prethodnim bolidom veoma je visoko. Od vožene 22 trke Red Bul je odneo 21 pobedu.

Za 20 godina postojanja Red Bul je osvojio šest titula u šampionatu konstruktora i sedam u konkurenciji vozača.
Šef tima Kristijan Horner očekuje svetlu budućnost i slične uspehe i u narednih 20 godina. Posebno se osvrnuo na "Red Bul Povertrejns" koji u ovom periodu priprema novi agregat za 2026. godinu od koje će RBPT i Ford pripremati pogon bolida. Do tada bolid će pogoniti Honda i RBPT.

Maks Ferstapen pokušaće da osvoji četvrtu uzastopnu titulu, a društvo u timu praviće mu Sehio Perez koji će pokušati boljim vožnjama da zaradi produžetak ugovora. Ferstapen ima potpisan ugovor do 2028. godine.

Interna istraga vodi se u okviru Red Bula protiv Kristijana Hornera zbog "neprikladnog ponašanja" šefa F1 ekipe. Sve to  baca senku na prezentaciju i odnose u okviru tima, a i po rečima Honera pravi smetnje u pripremama za novu sezonu. Bilo je špekulacija da će na mesto Honera doći Ginter Štajner, bivši šef Hasa, ali sve je ostalo na tom nivou.

Završnu prezentaciju odradio Red Bul sa bolidom RB20