Mercedes predstavio W15

autor: Miladin | datum: pre 5 meseci 1 nedelju

Luis Hamilton kome je ovo završna sezona za tim vozio je inicijalni test uz Džordža Rasela na kišovitom Silverstonu.

Mercedes se vratio na dizajnerski sto i za ovu godinu doneo novi bolid prekinuvši evoluciju. Rasel je imao čast da započne filmski dan u dužini od 200km na Silverstonu, a za upravljačem novog bolida našao se i Luis Hamiton kom je ovo završna, dvanaesta sezona u nemačkom timu. Hamilton želi da završi "eru" sa Mercedesom u najboljem mogućem svetlu uz pobede koje mu nisu "poznate" još od Vellike nagrade Saudijske 
Arabije 2021. godine. Rasel sa druge strane želi da se nametne kao novi vođa tima ali i da oseti ukus pobede. On je doneo poslednju pobedu za "srebrne strele" u Brazilu 2022. godine.

Bolid W15 ima novu kolor šemu kobinaciju srebrne i crne. Srebrna boja dominira na gornjoj strani nosa bolida, dok su bokovi crni.
Tim je pormenio filozofiju po pitanju aerodinamike i raskrstio sa dizajnom prošlogodišnjeg bolida koji je imao "nepredvidivu" zadnju osovinu.
Ciljevi tima svakako su pobede i svrgavaje Red Bula sa šampionskog trona. Koliko je to ostvarivo pokazaće sezona, naročito ako se uzme u obzir da se Hamilton već "obećao" Ferariju, a Rasel neće imati podrđenu ulogu u odnosu na sedmostrukog šampiona. 

Mercedes predstavio W15