Meklaren predstavio MCL38 i odradio prvi test na Silverstonu

autor: Miladin | datum: pre 5 meseci 1 nedelju

Vozački sastav Lando Noris i Oskar Pjastri danas su odradili prvi test novog bolida.

Prošle godine Meklraren je osvojio devet podijuma nakon veoma lošeg starta sezone i obrta koji se dogodio nakon nadogradnji sredinom godine za Veliku nagrau Austrije. Tim je završio na poziciji četiri u šampionatu.

Meklaren je sredinim januara iznenadio konkurenciju kada je bez velike najave otkrio boje i ime bolida. Ove godine nadaju se nastavku uspeha i daljem usponu sa pozicije četiri.
Dok su Mercedes i Ferari napravili zaokrete u dizajnu pri kreiranju ovogodišnjih bolida, Meklaren se odlučio za evoluciju prošlogodišnjeg.

Za pogon i ove godine zadužen je Mercedes. U Meklarenu imaju samo reči hvale kada je saradnja u pitanju ali to je jedna od slabijih tačaka ovog tima jer nisu fabrička ekipa već kupac motora kao i Vilijams odnosno Aston Martin.

To Mekalren neće sprečiti da pokuša više ove godine i eventualno pobedi neku trku ili iznenadi pa uže i u borbe za naslove prvaka.

Noris i Pjastri nisu izneli mnogo podataka nakog inicijalnog testa. Mali broj krugova, posebne gume na kojima se radi "promo video testiranje" i kiša, nisu ni dozvolili da vozači steknu neki poseban utisak. Test je prošao bez iznenađenja i nepredviđenih situacija. 

Meklaren predstavio MCL38 i odradio prvi test na Silverstonu