Viza Keš Ap predstavio bolid VCARB 01 u Las Vegasu

autor: Miladin | datum: pre 4 meseca 1 nedelju

Sestrinska ekipa Red Bula od ove godine ima novog naslovnog sponzora. Nakon kupovine Minardija, ekipa je promenila ime u Toro Roso, potom se par godina zvala Alfa Tauri, a od ove Viza Keš Ap Rejsing Buls po naslovnom sponzoru. Sivo srebrna i plava preovlađuju na bolidu i uz dodak crvene boje najviše podsećaju na kolor šemu koju je koristio Toro Roso. Pored novog naslovnog sponzora tu su i novi sponzori Tudor, Neft vodka, P448i već poznato Orlen, Simens, Epikor...

Vozačku postavu čine veteran Danijel Rikardo i sada već iskusni Juki Cunoda. 

Bolid VCARB01 evolucija je prošlogodišnjeg, a u timu ne kriju da teže da se što više integrišu sa Red Bulom, u prevodu dobiju što više tehnologije. Prognoze poznavalaca F1 govore i o tome da VCARB može biti iznenađenje sezone po pitanu rezultata. Ekipa iz Faence običnoi je pravila bolje rezultate u prvom delu, da bi nakon zaostatka u razvoju stagnirala i sa rezultatima kako sezona odmiče.

Pogon VCARB 01 kopija je Red Bulovog koga isporučuju Honda i RBPT. Pomak napred sa pozicije 8 u poretku konstruktora svakako je primarni cillj tima u pedstojećoj sezoni.

Viza Keš Ap predstavio bolid VCARB 01 u Las Vegasu