Vilijams predstavio FW46

autor: Miladin | datum: pre 5 meseci 2 nedelje

Vilijams predstavio FW46 u NJujorku na događaju koji je organizovao uz pomoć kompanije Puma u njihovoj eskluzivnoj radnji na Petoj Aveniji.

Nova kolor šema tima donosi novu nijansu plave boje, a bolid svakako "osvežava" i novi natpis na bokovima bolida. u pitanju je japanska tehnološka kompanija "Komacu" sa kojom je tim sarađivao osamdesetih i devedestih. "Komacu" je isporučivao komponente menjaća za šampionske bolide 1996 i 1997. godine. Većina sponzora iz predhodne sezone je tu: Kraken, Durasel, Gulf, Puma...

Bolid FW46 prvi put će izaći na stazu 20. februara u Bahreinu kada Vilijams planira da odradi fimlmski dan u dužini od 200km, pre predsezonskog testiranja.
Po materijalima za prezentaciju inspiracija za nove boje dolazi iz višegodišnje tradicije tima i predstavlja tranziciju iz "tradicionalne mornaričko plave" u "Vilijamsovu novu eru", dok crvena boja primetna od nosa bolida vuče 
inspiraciju sa šampionskih FW10 iz 1985. koji je vozio Najdžel Mensel i FW19 iz 1997. sa kojim je šampionat osvojio Žak Vilnev.
Vozačku postavu tima čine Aleks Albon i Logan Sardžent od koga se ove sezone očekuje mnogo više.
Tim je u prethodnoj sezoni osvojio 28 bodova od kojih je 27 Albonovih dok je Sardžent zaradio bod. 
Mehaniku bolida Vilijamsu dostavlja Mercedes. Po rečima Albona u kreiranju bolida FW46 promenjena je filozofija. FW45 bio je prava "raketa" na pravcu i na brzim stazama poput Monce sa malo krivina bio je veoma konkurentan. Međutim, takvih staza je malo pa je Vilijams kuburio na većini staza. Ipak, sedmo mesto u  šampionatu predstavlja solidan rezultat, a promena filozofije i pristup kreiranju po receptu Red Bula trebao bi doneti dodatne performanse i na sporijim stazama.
Ekipa je realistična po pitanju ciljeva. Ponavljanje rezultata i završetak na sedmom mestu svakako bi zadovoljio tim koji pokušava da se sa začelja preko sredine vrati na puteve stare slave.

Vilijams predstavio FW46