Has prezentovao VF-24

autor: Miladin | datum: pre 4 meseca 2 nedelje

Has je iskoristio priliku da bude bar u nečemu među prvima u Formuli 1, pa je prezentovao nove boje bolida za sezonu 2024.

Američki tim punio je naslove i pre prikazicanja izazivača jer je dugogodišnji šef tima Ginter Štajner napustio tim, a na njegovo mesto je došao Ajao Komacu. 

Bolid evolucija je prošlogodišnjeg, kao i kolor šema, a u fokusu je naslovni sponzor "Manigram", globalna finansijska kompanija, dok je sponzor "Plej end go" postao "vidljiviji". Tu je i većina prošlogodišnjih sponzora i pantera.
Bolid VF-24 napraviće prve kilometre na stazi u Silverstonu 11. februara, gde će odraditi inicijalni test i filmski dan.
Za volanom će biti Niko Hilkenberg, a na testu u Bahreinu voziće i Kevin Magnusen. Has ako ništa drugu ima iskusnu i poznatu postvu. Pored njih u timu su i Oliver Berman i Pjetro Fitipaldi u ulogama zvaničnih rezervnih vozača.
Ferari je i dalje primarni tehnički partner i zadužen je za motor i menjač odnosno pogon bolida.

Has je u poslenje tri godine dva puta završio na začelju. Ekipa ima realna očekivanja i nadas se pomaku u borbi sa timovima iz donjeg dela grida. U prilog im idu pravila kojima su praktično zaustaviljeni razvoj bolida i agregata u sadašnjoj eri F1, a na snazi su do 2026. godine.

Has prezentovao VF-24