Toro Roso nije mogao do bodova na VN Brazila

Toro Roso je na prethodnoj trci u Meksiku izgubio poziciju u šampionatu od Zaubera, a na VN Brazila je Zauber povećao prednost jer je osvojio bodove dok vozači Toro Rosa nisu mogli

Vozači Toro Rosa su se na VN Brazila našli u interesantnoj situaciji. Borili su se za jedanaesto mesto kada je tim rekao Pjeru Gasliju da propusti timskog kolegu koji je u tom momentu bio na bržim super mekim gumama. Međutim vreme je prolazilo a Gasli nije prepuštao svoju poziciju, dok Hartli nije po tom pitanju preduzimao ništa jer je čekao. Oba vozača su imala mnogo toga da kažu svojim inženjerima preko timskog radija.

U svakom slučaju, nijedan od vozača na kraju nije mogao do bodova.

Pjer Gasli je pored karirane zastave prošao kao trinaestoplasirani.

„Imao sam neke dobre borbe, ali trka je bila teška. Dobro sam startovao i došao do osme pozicije, ali nakon toga smo očigledno bili slabiji u odnosu na rivale. Pokušao sam da se borim koliko sam mogao ali očito nismo imali tempo za osvajanje bodova. Znali smo da će biti teško u Brazilu, ali nakon performansi koje smo pokazali u Meksiku bili smo malo više optimistični, tako da smo na kraju malo razočarani. Ostala je još jedna trka i nadamo se da ćemo nju moći da završimo sa dobrim rezultatom.“, izjavio je Gasli.

Hartli je trku završio nadomak bodova, na jedanaestom mestu, i jako je zadovoljan svojim performansama.

„Za mene je ovo bila jako dobra trka, iritirajuće je što nisam osvojio bodove kao nagradu, ali niko ispred nas nije odustao da bi se to desilo. Startovao sam na tvrđoj komponenti guma tako da je bilo malo nezgodno prvih nekoliko krugova. Ipak imao sam dobar start i izveo nekoliko preticanja. Znao sam da moram da očuvam gume što je duže moguće kako bi stvari funkcionisale, imao sam sjajnu povratnu reakciju iz boksa i strategija je išla dobro. Imam osećaj da sam ovde imao neke od najboljih performansi u karijeri. Tim će naporno raditi narednih nedelja kako bismo videli zašto smo imali tako dobar tempo u Meksiku a onda se dve nedelje kasnije mučili u Brazilu.“, rekao je Hartli.

S obzirom da je Šarl Lekler osvojio bodove, Zauber je povećao svoju prednost koju je stekao nad Toro Rosom u prethodnoj trci i sada je Toro Roso zaostaje osam bodova.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0