Reno u Ostinu „najbolji od ostalih“

Odličan timski rezultat za Reno u Ostinu. Hilkenberg završava trku na 6. a Sajnc na 7. poziciji

Niko Hilkenberg startovao je sa 7. pozicije, a Karlos Sajnc sa 11, ali nakon što su uspeli da izbegnu incidente u prvom krugu, ubrzo su se oba vozača našla u prvih deset, gde će ostati do kraja trke. Sajnc je dobio kaznu od 5 sekundi jer je išao preširoko pored staze u prvoj krivini, ali nakon ove Sajncove greške, vožnja oba vozača Renoa bila je gotovo besprekorna.

Za Hilkenberga je ovaj rezultat naročito značajan, jer je nakon četiri godine uspeo da završi trku u Ostinu, i osvoji čak 8 bodova.

„Danas smo ostvarili najbolji timski rezultat od kada sam u Renou, i srećan sam zbog toga, ceo tim je odradio veoma dobar posao. Pokazali smo da imamo dobar tempo i da smo i dalje konkurentni. Danas smo, takođe, videli koliko je važno imati dobre kvalifikacije i čist prvi krug. Uzeli smo dosta bodova, i videli da je za nas još uvek sve moguće. Veoma sam zadovoljan današnjim rezultatom, ali očekuju nas još tri trke gde ćemo morati da nastavimo sa dobrim radom“, izjavio je Niko Hilkenberg nakon trke u Ostinu.

Sajnc je takođe zadovoljan rezultatom u Ostinu, ali smatra da nije trebalo da bude kažnjen.

„Zadovoljan sam time kako smo završili ovaj vikend. Ostvarili smo odličan rezultat za tim, što je i bio cilj. Ja sam imao odličan start i već u prvoj krivini uspeo sam da se probijem ispred tri bolida. Jesam otišao preširoko iza Ferarija, ali sam uspeo da se bezbedno vratim na stazu, i pustio sam Estebana da prođe, a zatim ga obišao u krivini 6, što je bilo čisto preticanje, tako da i dalje ne razumem zašto sam dobio kaznu. Nakon toga sve je bilo do podešavanja guma i čuvanja goriva. Veoma sam zadovoljan 7. pozicijom i srećan što se veliki trud celog tima danas isplatio“, izjavio je Karlos Sajnc.

Nakon ostvarenog najboljeg timskog rezultata u sezoni, Reno posle ove trke ostaje četvrti u šampionatu konstruktora sa čak 22 poena prednosti u odnosu na Has.

Koautor vesti: Ivana Petrović

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0