Neočekivana dva boda za Toro Roso na VN SAD-a

Brendon Hartli se, nakon diskvalifikacije Okona i Magnusena, našao među osvajače bodova

Vozači Toro Rosa su trku za VN SAD-a startovali sa začelja grida; uspeli su da se probiju do četrnaeste i jedanaeste pozicije koje su se pretvorile u dvanaestu i devetu nakon diskvalifikacije Estebana Okona i Kevina Magnusena zbog neregularnosti po pitanju količine goriva.

Tako se Brendon Hartli neočekivano došao do dva boda.

„Zaista sam zadovoljan svojim performansama, koje su nagrađene sa dva poena. Bio sam agresivan kada je to bilo potrebno, tim mi je davao dobre informacijhe a mehaničari su uradili sjajan posao – pravi timski rad! Sa poslednjeg mesta na gridu do devete pozicije, to je bio maksimum koji smo mogli da postignemo danas, zadovoljan sam inicijativom koju sam pokazao i time kako je trka prošla. Čak i da nisam osvoji bodove, performanse su mi bile dobre u svim nedavnim trkama i zato sem jako motivisan i optimističan po pitanju ostatka sezone i dalje od toga.“, izjavio je Hartli.

Pjer Gasli ni uz dve pozicije gratis nije mogao da se nađe među osvajače bodova, ali se nada da će barem tempo koji je ovog vikenda u ostinu bio dobar moći da zadrže i dođu do boljeg rezultata na Vn Meksika.

„Bila je ovo duga i teška nedelja. Startovao sam sa devetnaeste pozicije i znali smo da će trka biti teška. Pokupio sam neke krhotine nakon haotičnog prvog kruga što mi je malo oštetilo pod bolida, posle toga sam samo pokušavao da uradim sve što mogu ali došlo je do ogromnog gubitka prianjanja. Odlučili smo se za dva zaustavljanja ali nismo mogli mnogo toga da uradimo. Tempo je na kvalifikacijama bio zaista dobar i to je ono pozitivno što se može izvući iz ovog vikenda. Šteta je što nismo mogli da se borimo kako treba, ali se zaista nadam da možemo da nastavimo sa ovakvim tempom u Meksiku, da imamo dobre kvalifikacije tamo i da postignemo dobar timski rezultat.“, izjavio je Gasli.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0