Podijum za Maksa, još jedno odustajanje za Rikarda

Rikardo po ko zna koji put ove sezone nije imao sreće; Ferstapen je, s druge strane, na VN SAD-a slavio osvojeno drugo mesto na podijumu

Dok je Danijela Rikarda još jedan maler u nizu sprečio da završi trku za VN SAD-a, za Maksa Ferstapena je sve prošlo dobro - osvojio je drugo mesto i našao se na podijumu sa Raikonenom i Hamiltonom.

„Mogu slobodno da kažem da sam prošao bolje nego što sam očekivao. Uspeo sam da se držim podalje od nevolja u prvom krugu i napredovao sam jer mi je tempo bio zaista dobar. To je bilo presudno jer mi je omogućilo da pronađem sopstveni ritam i stignem vozače ispred sebe. Mislim da meke gume nisu bile najbolja komponenta, kada sam prešao na super meke mogao sam da ih kontrolišem. To što sam uz pomoć strategije prestigao Valterija je bilo idealno i verovatno ključno za osvajanje podijuma, odličan potez tima.“, izjavio je Ferstapen.

U završnici trke je Hamilton pokušao da prestigne Ferstapena, ali je vozač Red Bula odbranio svoju poziciju.

„Poslednjih deset krugova je bilo zaista uzbudljivo, naročito što sam bio jedini na super mekim gumama od vozača napred. Pokušavao sam da se približim Kimiju i da istovremeno držim na oku Luisa, bilo je tesno ali sam uspeo da ostanem na drugom mestu. Luis je pokušao da me prestigne ali smo ostavili jedan drugom dovoljno prostora, na moju sreću on je otišao preširoko i našao se na „prljavom“ delu staze. Napad na Kimija nije bio moguć jer sam pred kraj počeo da gubim na snazi. Tim je svakako zaslužio da slavi večeras pre nego što odemo u Meksiko, gde ćemo pokušati da budemo još bolji.“, kaže Maks.

Rikardova trka je počela problematično, kontaktom sa Fetelom, a završila se još gore – još jednim u nizu odustajanjem zbog problema sa bolidom.

„Neverovatno je frustrirajuće odustati u tako ranoj fazi trke, čini se da jednostavno uopšte nemam sreće trenutno. Sve se prosto ugasilo i sve je delovalo identično problemu koji sam imao u Bahreinu na početku sezone. Čak nisam mogao ni sa kim da komunicirampreko radija, tako da je delovalo da je u pitanju problem sa baterijom. Sada kada sam video kako se trka odvijala još mi je teže jer je moglo da bude prilično interesantno, bilo je ovo sjajno popodne za Maksa. Nema mnogo toga još da se kaže, iskreno. Mnogo puta ove sezone su stvari bile van moje kontrole ali mogu samo da nastavim da se trudim “, izjavio je Rikardo koji će biti vozač Red Bula još samo nekoliko trka i voleo bi da sa timom u kome je proveo mnogo vremena još neki put proslavi osvajanje podijuma.

„Najveća šteta je što mi je ostalo samo nekoliko trka sa Red Bulom, voleo bih da budem u mogućnosti da barem još jednom slavim sa timom i da uživam u osećaju na podijumu, ali ponestaje nam trka što je veoma teško prihvatiti u ovom momentu.“, kaže Rikardo.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0