Hamilton osvojio pol poziciju u Ostinu

Trku za VN SAD-a će sa pol pozicije startovati Hamilton; Fetel je osvojio 2. mesto ali će zbog kazne startovati sa 5. pozicije; Raikonen i Botas će startovati sa 2. i 3. mesta

Trku za VN SAD-a će sa pol pozicije startovati Luis Hamilton. Drugo startmo mesto osvojio je Sebastijan Fetel, koji će zbog kazne pomeranja za tri mesta nazad ipak trku u Ostinu započeti sa pete pozicije.

Raikonen i Botas su osvojili treće i četvrto emsto, ali će se zbog Fetelove kazne pomeriti za jedno mesto napred.

 

U prvoj rundi kvalifikacija Maks Ferstapen se našao u prblemu kada je prešavši preko ivičnjaka oštetio bolid. Prolazak u Q2 je bio siguran, ali nastavak kvalifikacija je bio doveden u pitanje, i upravo se i desilo to da vozač Red Bula nije mogao da izađe na stazu i bori se za prolazak u Q3 i bolje startne pozicije.

Vozači koji nisu uspeli da odu dalje od Q1 su Stofel Vandorn, Markus Erikson, Lens Strol, Sergej Sirotkin i Fernando Alonso.

 

U drugoj rundi kvalifikacija su eliminisani Karlos Sajnc, Kevin Magnusen, Pjer Gasli, Brendon Hartli i Maks Ferstapen.

Gasli i Hartli će trku za VN SAD-a startovati sa začelja grida zbog promena na Hondinom motoru.

Q2 je na vrhu tabele završio Kimi Raikonen, koji je najbolje vreme postavio na ultra mekim gumama, dok su Fetel, Hamilton i Botas koji su ga sledili bili na super mekoj komponenti.

 

Nakon prve serije krugva u Q3 najbrži je bio Hamilton koji je tom prilikom postavio rekord staze, dok je drugo vreme imao Fetel.

Hamilton je pri drugom brzom krugu otišao preširoko u krivini 9 što ga je koštalo nešto vremena. U međuvremenu je Raikonen izbio na vrh tabele, ali je Hamiltonov krug na kraju ipak bio brži te se vratio na prvo mesto. Fetel se, završivši svoj brzi krug, našao na drugom mestu, iza Hamiltona, a ispred Raikonena, dok je Botasu pripalo četvrto vreme.

Danijel Rikardo je osvojio peto startno mesto, a slede ga Esteban Okon, Niko Hilkenberg, Roman Grožan, Šarl Lekler i Serhio Perez.

Raikonen, Botas i Rikardo će zbog Fetelove kazne startovati sa drugog, trećeg i četvrtog mesta.

 

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0