Hamilton najbrži i na drugom treningu u Ostinu

Pošto je staza u Ostinu bila mokra nije bilo mnogo akcije; najbolje vreme je postavio Hamilton, a zatim Gasli i Ferstapen

Dok je na prvom treningu staza bila mokra samo na početku jer je kiša padala pre toga, na drugom su uslovi bili drugačiji. Skoro sat vremena nije bilo akcije jer je padala jaka kiša i većina vozača je postavila vremena u poslednjim minutima treninga.

Luis Hamilton je na stazu izašao pet minuta pre kraja i postavio vreme kojim je pomerio Pjera Gaslija sa vrha tabele.

Gasli je na svežim intermedijum gumama uspeo da popravi svoje vreme, ali je ostao na drugom mestu, dok je sa trećim vremenom trening završio Maks Ferstapen.

Ferstapena slede Fernando Alonso, Niko Hilkenberg i Brendon Hartli, zatim Markus Eriksn i Stofel Vandorn, dok su vozači Ferarija bili poslednji među prvih deset.

Sebastijan Fetel je dobio kaznu pomeranja za tri mesta na startnom gridu zbog nedovoljnog usporavanja prilikom isticanja crvene zastave na prvom treningu.

Danijel Rikardo, Roman Grožan, Kevin Magnusen i Valteri Botas nisu postavili vremena.

Kiša se očekuje i na kvalifikacijama, pa su timovi pokušavali da sačuvaju intermedijum i gume za kišu za tu priliku ne trudeći se da na drugom treningu odvoze što više krugova. Najviše je odvozio Brendon Hartli (19), a zatim Pjer Gasli i Stofe Vandorn (po 10).

 

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0