Hamilton postavio najbolje vreme na 1. treningu u Ostinu

Hamilton je trkački vikend u kome bi mogao da obezbedi sebi petu titulu započeo najboljim vremenom; slede ga Botas i Ferstapen

Luis Hamilton, koji bi na VN SAD-a mogao da sebi osigura petu titulu šampiona, započeo je vikend sa najbljim postavljenim vremenom na prvom slobodnom treningu. Njegova prednost nad drugoplasiranim Valterijem Botasom bila je nešto veća od sekunde.

Treće vreme je postavio Maks Ferstapen praćen timskim kolegom Danijelom Rikardom, dok su Ferarijevi vozači koji su se fokusirali na duže kilometraže imali peto i šesto vreme.

Karlos Sajnc se pozicionirao odmah iza vodećih, a slede ga Roman Grožan, Šarl Lekler i Markus Erikson.

Na početku treninga je staza bila mokra tako da su u toku prvih deset-petnaest minuta vozači izlazili na stazu samo radi instalacionih krugova. Prvi koji je napustio boks sa gumama za suvo vreme bio je Niko Hilkenberg, a vozači Red Bula su bili prvi koji su postavili vremena.

Otprilike na polovini treninga je sesija prekinuta zbog incidenta Šarla Leklera koji se okrenuo i izašao sa staze. Vraćajući se na stazu naneo je dosta kamenčića pa je staza morala da se očisti pre nego što se akcija nastavi, što je trajalo desetak minuta.

Neki timovi su na prvom treningu bolide poverili mladim vozačima – Lando Noris je menjao Stofela vandorna dok je Brendona Hartlija u Toro Rosu menjao Šon Gilejl.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0