VN SAD-a: Najava

Prvi put je VN SAD u okviru Formule 1 vožena 1959. u Sebringu na Floridi, da bi se potom selila u Riversajd, Votkins Glen, Finiks i Indijanapolis, sve do Ostina gde se vozi od 2012

Sve do septembra je izgledalo da će nam poslednjih nekoliko trka ove sezone doneti istorijsku bitku između dva najuspešnija vozača generacije u trenutno najjačim ekipama. Ipak, za samo mesec i po dana došlo je do situacije u kojoj Luis Hamilton već na VN Sjedinjenih Američkih Država može da osigura svoju petu titulu.

Ako Hamilton trijumfuje u Ostinu, Fetel će morati da bude na drugoj poziciji jer u suprotnom Britanac osvaja titulu. U slučaju da Hamilton završi na drugoj poziciji, Fetel mora da bude bar četvrti. Završi li Hamilton trku na trećoj poziciji, Fetel će morati da bude bar peti ili šesti. I tako dalje postoji još nekoliko scenarija, ali imajući u vidu rezultate iz prethodnih trka i prednost od čak 67 bodova, Hamilton će teško "izbeći" krunisanje, samo je pitanje vikenda kada će osigurati šampionat.  

Ostin apsolutno odgovara Mercedesovom vozaču. Hamilton je od prve trke u Teksasu 2012. pobedio svaki put na stazi COTA (Circuit of the Americas) osim 2013. kada je Fetel trijumfovao u neverovatnoj sezoni života. Dakle, Hamilton je već pet puta trijumfovao u Teksasu, a ako na to dodamo Indijanapolis 2007. godine, to Britanca sa šest pobeda čini najuspešnijim pilotom na VN SAD.

Staza COTA dugačka je 5.513 kilometara, ima 20 krivina i vozi se suprotnim smerom od kazaljke na satu. Prva DRS zona nalazi se između krivina 11 i 12, a druga na startno-ciljnom pravcu.

Prvi sektor je izuzetno zanimljiv i sastoji se od niza S krivina koje zahtevaju maksimalnu koncentraciju i veliki napor kod vozača, a podsećaju na S krivine u Suzuki i na kompleks Megets-Bekets na Silverstonu. Pre toga se vozači suočavaju sa izazovom već u prvoj krivini, kada od startno-ciljnog pravca kreće uspon. Krivina broj 1 je 40 metara viša od najniže tačke na stazi i zbog svoje širine nije uvek lako naći idealnu putanju, pa je tu moguće preticati, posebno na startu. Drugi sektor karakterističan je po najdužem pravcu dužine 1090 metara, koji je smešten između krivina 11 i 12. Treći sektor je nešto sporiji, a najinteresantniji deo je dugačka desna krivina sa tri temena (16, 17 i 18) kroz koju se prolazi punim gasom, a ona podseća na čuvenu krivinu 8 na Istanbul Parku.

Staza u Teksasu nije previše naporna za kočnice i spada među srednje zahtevne. Od 20 krivina koči se u ukupno 10.

Pireli je za ovu trku spremio ultra meke (ljubičaste ultrasoft), super meke (crvene supersoft) i meke (žute soft) gume. Pneumatici najviše trpe zbog bočnih sila u krivinama, posebno u prvom sektoru.

Kada je reč o podešavanju bolida, timovi se trude da naprave veći aerodinamički potisak tj. daunfors, jer se u čak sedam krivina vozi manje od 150 km/h.

Petak

Prvi trening – 17:00

Drugi trening – 21:00

Subota

Treći trening – 20:00  

Kvalifikacije – 23:00

Nedelja

Trka – 20:10

Koautor vesti: Marko Despotović

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0