Sajnc osvojio 1 bod u Japanu, Hilkenberg nije imao sreće

Jedan poen nije mnogo, ali su u Renou zadovoljni

Za Hilkenberga vikend u Japanu ni pre trke nije išao dobro, na trećem slobodnom treningu je imao incident, u kvalifikacijama nije mgao dalje od Q1, a na kraju je zbog tehničkih problema morao da odustane i od same trke.

„Pokušali smo sa drugačijom strategijou odnosu na ostale, startovao sam sa šesnaeste pozicije na medijum gumama. Imali smo relativno dobar tempo u odnosu na ostale koji su bili na mekim gumama, ali od početka smo znali da će borba biti teška s obzirom na startnu poziciju. Mislili smo da će medijum gume trajati malo duže nego što su zaista potrajale, a onda sam nažalost morao i da odustanem jer nakon pit stopa nešto nije bilo kako treba u zadnjem delu bolida. I dok za mene nije bilo bodova, Karlos i tim su imali sjajnu trku, tako da je to dobro u ovom odlučujućem momentu borbe za pozicije u šampionatu. Znamo da nam predstoji mnogo napornog rada do kraja sezone, ali i dalje se borimo.“, izjavio je Hilkenberg.

Sajc je uspeo da dođe do poena pretekavši Gaslija. Nakon virtuelnog bezbednsnog auta su zagrejane gume dobro funkcionisale što mu je omogućilo da se približi Gasliju i „ukrade“ mu bod. Nije mnogo, ali je svaki poen značajan s obzirom da Has dobro napreduje i smanjuje bodovnu razliku u odnosu na Reno koji drži četvrto mesto u šampionatu konstruktora.

„Bilo je zabavno na stazi i trka je bila jako pozitivna za tim.“, rekao je Sajnc. „Imali smo pristojan start a onda sam i na kraju izveo neka preticanja. Za nas je jedan poen najviše što smo mogli da postignemo s obzirom da sam startovao sa trinaestog mesta, tako da je ovo dobar rezultat. Tim je sve uradio vrlo dobro – strategija, pit stop, sve je funkcionisalo. Sada moramo da napredujemo i dalje u preostale četiri trke.“

Reno trenutno ima 92 poena, a sledi ih Has sa 84.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0