Reno bez bodova u Sočiju

Trku u Sočiju Hilkenberg završio na 12. mestu, Sajnc sa oštećenim bolidom tek na 17. mestu

Reno u Sočiju ne uspeva da dođe do bodova. Iako je Hilkenberg zahvaljujući standardno dobroj vožnji uspeo dugo da ostane na 7. poziciji, posle odlaska u boks u 35. krugu ne uspeva da povrati poziciju u bodovima. Sajncu je posle kontakta sa Sirotkinom bio oštećen bolid, a zatim je i bio izguran sa staze od strane Magnusena, pa mu ova trka svakako neće ostati u najboljem sećanju. Reno i bez osvojenih bodova ostaje četvrti u šampionatu konstruktora.

Hilkenberg je startovao sa 12. pozicije na mekim gumama, a trku završava na istoj pozici na ultramekim.

"Nažalost, nismo mogli da izvučemo maksimum danas. Imao sam čistu trku bez ikakvih incidenata, i veliki broj krugova sam mogao da se održim na sedmoj poziciji, međutim, posle odlaska u boks nisam mogao da povratim pozicije. Dali smo sve od sebe, dobro nam je išlo sa alternativnom strategijom, ali se to na kraju ipak nije isplatilo", izjavio je Hilkenberg.

Sajnc je startovao sa 11. pozicije na mekim gumama, u 32. krugu prelazi na ultrameke, a trku sa oštećenim bolidom završava na 17. poziciji.

"Imam pomešana osećanja. Na početku trke sam na mekim gumama uspeo da napredujem ispred par bolida koji su bili na hipermekim. Međutim, kada je u drugoj krivini jedan od Wilijamsa udario u mene bolid je bio oštećen i bilo je jako teško voziti ga. Ostao sam na stazi kako bih pomogao timu da održi strategiju i zadržavao ostale bolide u sredini grida koliko sam mogao, ali nažalost poeni su danas bili van domašaja. Tek sam nakon trke video koliko je bolid zapravo bio oštećen i zašto je bilo gotovo nemoguće voziti ga. Sada je vreme da se pripremimo za Japan", izjavio je Sajnc.

Koautor vesti: Ivana Petrović

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0