Toro Roso – jedini tim koji nije završio trku u Sočiju

Vozači Toro Rosa su gotovo istovremeno i zbog istog problema sa kočnicama odustali od trke za VN Rusije

Vozači Toro Rosa su bili jedini koji nisu uspeli da završe trku za VN Rusije.

Brendon Hartli se već na početku žalio na pedalu kočnice. Otišao je u boks, a kada se vratio odmah se okrenuo na stazi. Samo nekoliko trenutaka kasnije je i Pjer Gasli imao okretanje, i tada su oba vozača bila van trke.

„Dobro sam startovao i obišao Pjera pre krivine 5, napadao sam Meklaren kada sam primetio da nešto nije u redu sa kočničnom pedalom. Prijavio sam to preko radija a onda otišao na planirani pit stop. Hteli smo da probamo da napredujemo uz pomoć strategije, plan je bio da skoro celu trku ostanemo na mekim gumama jer su nam gume dobro trajale i imali smo dobar tempo, i mislim da bi nam se taktika isplatila. Međutim, kada sam izašao iz boksa pedala je skroz pala na pod, zadnji točkovi su blokirali i okrenuo sam se. Isto se desilo sa oba bolida u isto vreme tako da sam siguran da će tim brzo locirati problem i rešiti ga pre sledeće trke. Svi smo uzbuđeni zbog odlaska u Japan zbog dbrih performansi koje smo pokazali u petak.“

Gasli je opisao identičan problem kao i timski kolega.

"Od početka trke sam imao čudan osećaj u vezi sa pedalom kočnice, sporo je reagovala i situacija se pogoršavala veoma brzo. A onda, kada sam u trećem krugu pokušao da kočim u krivini 4, skroz je pala i prednje kočnice su mi otišle, morao sam da odustanem. Moramo da pogledamo podatke i vidimo šta se tačno desilo. Velika je šteta videti oba bolida tako rano van trke.“, izjavio je Gasli.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0