Has potvrdio vozačku postavu

Ekipa Has zvanično je potvrdila da Kevin Magnusen i Roman Grožan ostaju u timu i sledeće sezone

Šef Tima Ginter Štajner najavio je pre nekoliko dana da će ekipa ubrzo objaviti vozačku postavu za sledeću sezonu. To se i dogodilo, a dosadašnji vozački duo, Roman Grožan i Kevin Magnusen ostaju u timu i naredne sezone.

Magnusen je potpisao dvogodišnji ugovor sa timom, dok je Grožan produžio ugovor samo za sledeću sezonu. Tako će ovo biti četvrta sezona u kojoj ovaj vozački par vozi za tim, odnosno od njegovog osnivanja.

"Dosta smo napredovali u odnosu na prethodnu sezonu, tako da je odluka o potpisivanju novih ugovora sa dosadašnjim vozačima bila veoma laka. Od samog početka trebala su nam dva iskusna vozača koji će moći da rade na razvoju bolida, a mi ih imamo u Magnusenu i Grožanu.", rekao je Štajner.

"Nikada nisam bio u boljoj situaciji nego što je ova sada u kojoj se nalazim sa Has timom. Tim je popunjen sa pravim trkačima i svi težimo istom cilju. Nema birokratije i sve je dobro usmereno ka cilju. Džin Has je okrenut ka efikasnosti, a on i Ginter Štajner stvorili su veoma efikasno okruženje kako bi dobili najbolje iz svojih ljudi. Verujemo jedni u druge i zato smo postigli ovoliko koliko smo postigli.", rekao je Magnusen.

Sa druge strane Grožan je takođe imao nekoliko dobrih izdanja ali i dosta grešaka početkom sezone. U Austriji je napravio veliki iskorak četvrtim mestom, a zatim je u još nekoliko navrata osvajao bodove pomogavši tako timu u borbi sa Renoom za poziciju 4 u konkurenciji konstruktora.

Impresivno je ono što je tim postigao za veoma kratak period i za nekoga ko je u timu od samog početka. Trebalo je uložiti dosta ponosa, požrtrtvovanja i truda kako bi se tim napravio konkurentnim kao što je danas. Veoma sam srećan da nastavim saradnju sa timom i predstavljam Has i naše partnere. Džin Has je napravio nešto posebno, nešto što može biti još bolje i čast je biti deo toga.", rekao je Grožan.

Autor vesti: Miladin Sudimac

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0