Dvostruki bodovi za Reno na VN Singapura

Različita strategija za Renoove vozače u Singapuru, oba vozača trku završila u bodovima.

Hilkenberg kreće sa desete pozicije, ali na početku trke gubi poziciju od svog timskog kolege. Niko je imao rano stajanje u 15. krugu kada sa hipermekih prelazi na novi set ultramekih guma, i ostatak trke provodi u nastojanju da izađe iz gužve na stazi i povrati poziciju u bodovima. Sajnc, s druge strane, uspeva da obezbedi svoju poziciju u bodovima u prvom delu trke, a na zamenu guma odlazi tek u 37. krugu, kada sa ultramekih prelazi na meke gume.

Nemac je izjavio da posle ovakve trke ima pomešana osećanja: “Nisam sasvim zadovoljan današnjim rezultatom, zato što znam da je moglo da bude bolje. Najpre sam izgubio dve pozicije na početku trke, onda smo se odlučili za rano stajanje, što se u početku pokazalo kao dobra odluka, ali sam nakon toga dugo bio zaglavljen u gužvi na stazi. Na kraju sam uspeo da se vratim u bodove, ali znam da ih je danas moglo biti više”, izjavio je Hilkenberg, koji iz Singapura nosi osvojen jedan bod.

Sajnc je startovao sa 12. mesta, a trku završava u bodovima, na 8. poziciji: “Veoma sam zadovoljan današnjim rezultatom. Nakon kvalifikacija nisam bio sasvim zadovoljan, ali znao sam da imamo dobre šanse u trci. Dobra strategija po pitanju guma, kao i dobar start svakako su povećali šanse da trku završimo u prvih deset. Zadovoljan sam osmim mestom, ali bih naravno bio srećniji da sam završio na boljoj poziciji. Pet bodova koje smo danas osvojili važni su za tim, i povećali smo prednost u odnosu na konkurente. Sve u svemu, zadovoljan sam trkom”, izjavio je Sajnc.

Koautor vesti: Ivana Petrović

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0