Vozači Fors Indije „bacili“ duple bodove

Oba vozača startovala među prvih deset, bolid imao tempo za osvajanje duplih bodova, međutim zbog incidenata Fors Indija iz Singapura odlazi bez poena

Tim Fors Indije je u Singapuru imao trku koju ni p čemu dobrom neće pamtiti. Oba vozača su se kvalifikovala među prvih deset i očekivali su duple bodove, međutim iz Singapura odlaze bez poena koji su im još važniji ako se uzme u obzir da su u drugoj polovini sezone sa promenom vlasništva tima krenuli od nule.

Najpre je na startu došlo do kontakta između Pereza i Okona, nakon čega je Okon udario u zid i tako završio svoju trku. Perez je nastavio i činilo se da bi mogao da nadoknadi nešto od izgubljenog, ali je onda došlo do kontakta sa Sirotkinom koga je uporno ali bez uspeha pokušavao da obiđe apelujući preko timskog radija čak da bi Čarli Vajting trebalo da obrati pažnju na vozača Vilijamsa. Na kraju je on sam bio taj koji je dobio kaznu zbog izazivanja incidenta i trku završio na šesnaestom mestu.

„Žao mi je zbg izgubljene prilike danas.“, rekao je Perez. „U prvom krugu sam izlazio iz krivine 3 i ubrzavao kada sam iznenada osetio udarac. Nisam znao ko je to bio a onda mi je iz tima rečeno da je u pitanju Esteban. Jako mi je žao zbog tima jer nam je stvarno neophodno osvajanje bodova na svakoj trci, a ovo je trebalo da bude sjajan dan za nas. Nakon ovog incidenta je trka postala jako nezgodna i ubrzo sam shvatio da će biti teško doći do poena. Mislim da smo potcenili Vilijams, Sirotkin se branio veoma agresivno i menjao smer na kočenju. Kada sam mu konačno prišao, prerano sam pokušao da mu zatvorim prolaz i došlo je do kontakta. Ovo je vikend za zaborav, jako mi je žao zbog svega što se desilo i zbog bodova koje smo danas izgubili.“

Esteban Okon nije želeo da detaljnije analizira incident na startu, ali se iz njegove izjave vidi da se ne smatra odgovornim za incident.

„Ogromno je razočarenje ispasti iz trke tako brzo iako imate odličan tempo. Bolid je bio sjajan ovog vikenda i znali smo da je dobar rezultat moguć, ali umesto toga odlazimo iz Singapura bez bodova. Neću analizirati šta se desilo na startu. Sve što ću reći je da sam dobro krenuo i video priliku da obiđem Serhija. Imao sam dobro prianjanje sa spoljne strane, ali onda sam osetio udarac i završio udarajući u zid. Jedino pozitivno je to što smo imali dobar bolid i što možemo da se vratimo među osvajače bodva u Rusiji. Imamo još šest trka da osvojimo što je moguće više bodova, tako da ćemo okrenuti novi list i nastaviti da radimo do sledeće trke.“, izjavio je Okon.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0