Toro Roso iz Singapura odlazi bez bodova

Nijedan od vozača Toro Rosa nije imao tempo i strategiju za osvajanje bodova

Brendon Hartli je trku za VN Singapura završio daleko od bdova, na sedamnaestoj poziciji. Pokušaj da uz pomoć taktike napreduje na gridu nije dao rezultate.

„Danas smo se kockali kada smo doneli odluku da odem u boks ranije, bio sam na hiper mekim gumama brži od vozača ispred. Prešli smo na ultra meke i dosta njih nas je pratilo što me je ubacilo u gužvu, tako da se ipak nije isplatilo. Odlučili smo se za drugi pit stop a onda sam se zaglavio iza Vilijamsa i izgubio poziciju od Magnusena. Nismo imali tempo za osvajanje bodova danas. Šteta, jer smo očekivali više od Singapura. Bila je teška trka, završili smo je, ali nije bilo razlga za slavlje. Odlučili smo se za start na hiper mekim gumama jer smo znali da možemo da izdržimo duže na njima od ostalih, i nadali sm se napretku u prvom krugu. Međutim bilo je nezgodno jer je Okon udario u zid, ali ipak smo bili prilično konkurentni u tom prvom stintu na hiper mekim gumama. Pokušali smo nešto drugačije kako bismo napredovali, ali nije uspelo.“, rekao je Hartli.

Gasli je osvojio bolju poziciju, ali ni on nije bio tako blizu bodova.

„Imali smo malo čudnu trku danas. Dobro sam startovao, osvojio tri pozicije i bio na dvanaestom mestu u prvm krugu. Onda smo rizikovali sa gumama i prešli na hiper meke, ali na kraju je ispalo mnogo teže sačuvati ih do kraja nego što smo mislili. Nakon prvog pit stopa bio sam u gužvi sa Sirotkinom i Grožanom, i izgubio sam dosta vremena sa plavim zastavama. Pokušao sam da dam svoj maksimum, ali nisam imao tempo da se borim za bodove ovog vikenda.“, izjavio je Gasli.

Toro Roso je trenutno, sa trideset svojenih bodova, na osmom mestu u šampionatu konstruktora, pri čemu je Gasli osvojio 28, dok je Hartli do sada uspeo da svoji samo dva poena.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0