Razočaravajuća VN Italije za Toro Roso

Hartli nakon kontakta sa Eriksonom na startu morao da odustane, Gasli nakon svojih incidenata izgubio tempo i završio trku na 15. mestu

Toro Roso nije imao u Monci trku kakvu bi želeo i kakvoj se nadao.

Brendon Hartli ne samo da nije osvojio bodove, već je morao da odustane od trke, dok je Pjer Gasli prošao pored karirane zastave ali kao petnaestoplasirani.

Hatrlijeva trka je okončana već na početku nakon kontakta sa Eriksonom, tako da i dalje ostaje vozač sa najmanje osvojenih poena, ne računajući Sirotkina koji je jedini vozač koji još nije osvojio bodove ove sezone.

„Zaista sam se radovao svojoj prvoj trci u Monci. Osećao sam se dobro čitavog vikenda i bio sam jako blizu Pjeru u kvalifikacijama, i iako sam startovao nekoliko pozicija niže bio sam uveren da ću imati dobru trku. Nažalost, odmah nakon starta, Erikson se malo pomerio ulevo pokušavajući da me obiđe. To što je uradio nije bilo toliko agresivno, ali je bilo dovoljno da već u krivini 1 stavi tačku na moju trku. Bila je to sjajna trka za gledati sa strane, ali naravno da bih radije bio na stazi i završio trku.“, izjavio je Hartli.

Gasli je nakon dva kontakta izgubio tempo i nije mogao bolje od petnaestog mesta.

„Danas očigledno nismo imali dan kakav bismo želeli. Na početku trke sam bio blokiran u krivinama 1 i 2 i izgubio par pozicija. Ubrzo posle toga sam imao incident sa Fernandom pri čemu mi je pod bio oštećen sa leve strane, a zatim sam imao još jedan kontakt sa Danijelom što mi je oštetilo zadnji deo. Zbog toga je bolid proklizavao na sve strane i trka je bila manje-više gotova za mene. Znali smo da će trka biti teška ali oštećenja na bolidu su je učinila još napornijom. Uradio sam sve što sam mogao, ali izgubili smo tempo koji smo imali tokom vikenda. Prosto moram da zaboravim na ovo i fokusiram se na Singapur, to je staza na kojoj smo obično dobri.“, rekao je Gasli.

Toro Roso je trenutno na sedmom mestu u šampionatu konstruktora, ispred Fors Indije za kojom zaostaje dva boda, i Zaubera i Vilijamsa nad kojima ima veću prednost.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0