Rikarda i dalje prati maler, Maksu izmakao podijum u Monci

Rikardo morao da odustane od još jedne trke, ovoga puta zbog problema sa kvačilom; Ferstapen, sa druge strane, frustriran zbog kazne koja ga je koštala podijuma

Danijela Rikarda ne prestaje da prati maler, ni trku za VN Italije nije mogao da završi, zbog problema sa kvačilom.

Startovao je sa začelja i probijao se napred kada je primetio dim koji je dolazio sa zadnjeg dela bolida posle čega mu je rečeno da stane.

„Još jedna frustrirajuća trka za mene. Obišao sam Strola i gledao u retrovizor da vidim da li sam se dovoljno udaljio od njega ali nisam mogao da vidim dobro. Onda sam shvatio da je razlog tome dosta dima koji je dolazio sa zadnjeg dela bolida i kada sam to prijavio svojim inženjerima rekli su mi da se zaustavim. Bojao sam se da je problem u vezi sa pogonskom jedinicom, ali pošto smo vratili bolid u garažu i momci ispitali situaciju, rekli su da je u pitanju kvačilo. Imao sam niz frustrirajućih trka ali se nadam da možemo da napravimo neke izmene na bolidu, poboljšamo pouzdanost i ciljamo podijum u Singapuru.“, izjavio je Rikardo.

Ferstapen je takođe fristriran, ali iz sasvim drugog razloga. U završnoj fazi trke je došlo do duela sa Valterijem Botasom. Ovom prilikom je Mercedes izleteo sa staze, a Maks je dobio vremensku kaznu koja ga je sa trećem mesta pozicionirala na peto.

„Mislim da smo uradili dobar posao ako pogledamo performanse jer smo bili prilično konkurentni. Ne verujem da smo mogli bolje, treće mesto je dobar rezultat. Nažalost, dobio sam kaznu koja me je spustila na peto mesto. Mislim da sam Valteriju dao dovoljno prostora sa leve strane i da nije morao da izađe sa staze. Pravilo kaže da dokle god drugom vozaču ostavljate prostor širine bolida, to je dovoljno. Ja sam tako i uradio, ali on je zakačio moj točak u krivini 1 i morao da nastavi pravo. Ne slažem se sa kaznom, ali odluka je doneta i mi ne možemo ništa povodom toga. Naravno, pošto sam čuo za kaznu, bio sam još odlučniji da zadržim poziciju. Trkao sam se najbolje što sam mogao i morao sam da vodim tešku borbu jer smo bili dosta sporiji na pravcima. Pre trke sam smatrao da bi peto mesto bio najbolji mogući rezultat za nas, ali posle dobrog starta i zadržavanja Mercedesa iza bili smo treći, tako da sam dao sve od sebe.“, izjavio je Ferstapen.

Kao pozitivnu stvar je istakao to što je Red Bul bio u mogućnosti da se bori sa Mercedesom, što je veoma značajno kad je u pitanju Monca, i nada se da će biti konkurentni i na sledećoj trci u Singapuru.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0