Raikonen osvojio pol poziciju u Monci

Oborivši rekord staze Kimi je osvojio pol poziciju, sa drugog mesta startuje Fetel, dok je drugi startni red pripao Hamiltonu i Botasu

Oborivši rekord staze Kimi Raikonen je osvojio pol poziciju u Monci, društvo mu u prvom startnom redu pravi timski kolega Sebastijan Fetel, dok će sa treće pozicije u trku za VN Italije krenuti Luis Hamilton.

 

Na početku kvalifikacija za VN Italije bilo je oblačno sa 90% šansi za kišu pa su neki vozači požurili da odvoze brze krugove.

Nakon tih prvih brzih krugova najbrži su bili vozači Ferarija praćeni Mercedesovim vozačima.

Na kraju Q1 su kvalifikacije bile gotove za Stofela Vandorna, Markusa Eriksona, Brendona Hartlija, Šarla Leklera, i na opšte iznenađenje – Serhija Pereza.

Ipak, eliminacija je možda najveće razočarenje za Stofela Vandorna, s obzirom da mu od perfprmansi koje pokazuje možda zavisi ostanak u Meklarenu i F1 uopšte a bio je najsporiji na ovim kvalifikacijama.

 

I druga runda kvalifikacija je prošla bez kiše, a sa najboljim vremenom je ponovo završio Sebastijan Fetel, ali praćen Luisom Hamiltonom.

Danijel Rikardo i Niko Hilkenberg nisu postavili vremena jer će trku za VN Italije svakako startovati sa začelja grida zbog kazni – Rikardo zbog promena na motoru a Hilkenberg zbog incidenta na VN Belgije.

Od vozača koji su postavili vremena među prvih deset se nisu plasirali Fernando Alonso, Sergej Sirotkin i Kevin Magnusen.

Prvi put ove sezone se jedan Vilijams našao u Q3 a Lens Strol nije krio svoje oduševljenje ovim postignućem.

Ostalo je da se naknadno ispita incident između Alonsa i Magnusena, obojica su bila u brzom krugu kada su se jedan drugom našli na putu. Do kontakta nije došlo i ne očekuje se kazna za bilo koga od njih, ali sudije će svakako baciti pogled na snimke.

 

Nakon prvih brzih krugova u Q3 su Fetel, Raikonen i Hamilton jedan za drugim obarali rekord staze. Hamiltonovo vreme bilo je 1:19.390s i sa nestrpljenjem se čekala druga serija krugova kako bi se videlo da li će ga neko nadmašiti.

Nadmašila su ga oba vozača Ferarija pri čemu je pol pozicija je pripala Kimiju Raikonenu dok Fetel nije uspeo da odvozi dovoljno dobar krug za prvo startno mesto.

Drugi startni red pripao je Mercedesu.

Sa pete startne pozicije će u trku krenuti Maks Ferstapen, a pratiće ga Roman Grožan, Karlos Sajnc, Esteban Okon, Pjer Gasli i Lens Strol.

 

 

 

 

 

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0