Meklaren nemoćan u Belgiji

Alonso izbačen iz trke na samom startu u spektakularnom udesu bez posledica po aktere. Vandorn na poziciji 15

Karambol na startu koji je izazvao Hilkenberg bio je koban po Alonsa, Leklera i samog vozača Renoa. Srećom, sve je prošlo bez ozbiljnijih povreda po vozače uz štetu od nekoliko miliona evra.

"Razočaran sam. Imao sam dobar start. Bilo je nekoliko šansi za preticanje u prvoj krivini - bio sam oprezan, kočio na tački kočenja, a onda sam video u retrovizoru rivale koji se ponašaju kao da je poslednja krivina u završnoj trci šampionata. Video sam Hilkenberga kako se približava sa blokirnim točkovima u velikoj brzini. Promašio je tačku kočenja isuviše mnogo, ne za nekoliko metara. Nisam imao mogućnosti da izbegnem udes, osetio sam udarac i preleto preko Leklera. Hilkenberg se malo kuglao. Užasno je videti ovakve scene, jer obično imaju velike nepopravljive posledice ali sa pozitivne strane svi učesnici incidenta su dobro, posebno Šarl, jer sam preleteo preko njega. Ne treba nam više dokaza o potrebi za oreolom (halo), danas smo imali primer koliko znači na bolidu.", rekao je Alonso.

Vandorn je imao mirnu trku, bez tempa, odnosno potreben brzine da se nadmeće sa rivalima. Završio je na poziciji 15, odnosno poslednji od vozača koji su završili trku.

"Prilično dosadna trka za mene, da budem iskren. Bio sam usamljen tokom cele trke. Pokušali smo da uradimo nešto drugačije po pitanju strategije. Otišao sam u boks tokom perioda u kome je bilo vozilo bezbednosti na stazi ali nam se pokušaj nije isplatio. Nije bilo nepredviđenih situacija u nastavku trke, tako da nismo mogli da uradimo više. Drugi servis možda i nije bila dobra odluka, teško je sada reći ali se ništa nije promenilo. Manje-više potvrdili smo naš tempo i u svakom slučaju nismo bili brzi. Jedina šansa za bolji rezultat je da pokušamo nešto drugo, to nije uspelo ali mislim da nismo ništa izgubili zbog tog pokušaja.", rekao je vandorn.</p

Autor vesti: Miladin Sudimac

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0