U Toro Rosu zadovoljni osvajanjem bodova u Belgiji

Gasli je Toro Rosu doneo dva boda, dok je Hartli trku za VN Belgije završio na 14. poziciji

Toro Roso je na VN Belgije uspeo da osvoji dva poena zahvaljujući Pjeru Gasliju.

On je startovao je na novim super mekim gumama sa kojima se probio na osmo mesto, i nakon što ga je obišao Valteri Botas držao se do kraja na devetoj poziciji.

„Jako sam srećan što sam osvojio bodove! Očekivali smo težak vikend na ovoj stazi, završiti sa dva poena je zaista pozitivna stvar. Sama trka je zapravo bila prilično mirna za mene, startovao sam sa desete pozicije, obišao Danijela i Kimija sa unutrašnje strane u krivini 1 što me je dovelo na osmo mesto. Nekoliko krugova kasnije me je Valteri prestigao, ali znali smo da ne možemo mnogo toga da uradimo povodom toga, tako da sam se prosto trudio koliko sam mogao. Na kraju sam završio na devetoj poziciji što je prilično zadovoljavajuće. Bolid je bio odličan čitavog vikenda a Honda je uradila dobar posao, definitivno smo izvukli maksimum ovog vikenda. Pokušaćemo da uradimo isto u Monci za nekoliko dana, to je još jedna staza koja nam teorijski ne odgovara, ali to nam je domaća trka i daću sve od sebe da dođem do što boljeg rezultata.“, izjavio je Gasli.

Brendon Hartli, s druge strane, nije uspeo da dođe do bodova. On je već na startu izgubio pozicije i imao problem sa tempom na dalje.

„Nisam zadovoljan trkom. Imao sam par dobrih borbi, ali nije bilo lako. Bio sam odmah iza Danijela u krivini 1, i delovalo je da će sve biti dobro, ali onda je on imao kontakt sa Kimijem i otpalo mu je krilo. Ja sam bio zaglavljen iza, a onda su me oba Vilijamsa i Zauber obišli pre krivine O Ruž. Moja trka nije delovala obećavajuće u tom momentu. Imali smo zaista dug prvi stint kako bismo pomogli barem drugom vozaču da osvoji bodove jer smo znali da su za mene poeni nedostižni.“, izjavio je Hartli.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0