Fors Indija pod prinudnom upravom

Tim nastavlja sa uobičajenim aktivnostima na Hungaroringu dok administratori, na Perezovu inicijativu koga su podržali Mercedes i BWT, hitno počinju da rade na održivom rešenju

Umesto na Hungaroringu, pomoćnik šefa Fors Indije Bob Fernli se trenutno nalazi u Londonu jer je tim u situaciji da mora hitno da poradi na održivom rešenju za opstanak.

Naime, Serhio Perez, koji je u četvrtak izjavio da je situacija u timu kritična, pokrenuo je akciju koja zahteva da se za tim konačno nađe održivo rešenje. Meksičkog vozača, kome tim duguje izvesnu sumu novca, podržali su i Mercedes, kao i sponzor tima BWT.

Saradnja između Mercedesa i Fors Indije traje gotovo deset godina i može se reći da je bila uspešna, međutim tim i nemačkom proizvođaču duguje novac.

Što se glavnog timskog sponzora tiče, njihovo finansiranje tima je u formi kretita, tako da je i za njih važno pitanje šta će biti sa ovim timom. Većinski vlasnik tima Vidžej Malija, međutim, ima drugačiji pogled na ovo sponzorstvo i u pismu zaposlenima je rekao da je iznenađen njihovom podrškom inicijativi.

Izjavio je još i da je Mercedes pre dve nedelje dobio značajnu sumu novca.

On je, inače, više puta rekao da ne pokušava aktivno da nađe kupca za tim, odnosno da još nije dobio zadovoljavajuću ponudu. To pitanje, međutim, sada više nije sasvim u njegovim rukama, sada je na prinudnoj upravi tima da nađe rešenje.

Džef Rouli i Džejms Bejker koji je već radio na slučaju vezanom za F1 (u pitanju je slučaj Marusija/Manor tima) su počeli da rade na tome, a tim će neometano moći da nastavi sa svojim aktivnostima u Mađarskoj. Sledi letnja pauza i očekuje se da pre VN Belgije dođe do nekog značajnijeg pomaka.‚

Kao obrt u čitavoj situaciji došla je vest da je kompanija za proizvodnju energetskih pića "Rič Enerdži" postala novi sponzor Fors Indije sa ugovorom vrednim 30 miliona funti. Ipak, situacija i pored toga ostaje neporomenjena, Fors Indija ostaje pod prinudnom upravom.

 

 

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0