Fetel najbrži pred kvalifikacije na Hungaroringu

Prvo i treće vreme za Ferari, drugo pripalo Botasu

Ferari je pred kvalifikacije pokazao odlčan tempo i na kraju je Sebastijan Fetel treći slobodni trening završio sa najboljim vremenom dok je njegov timski kolega Kimi Raikonen bio treći.

Mercedes se dosta mučio sa balansom, i Hamilton i Botas su imali okretanje na stazi, ali na kraju se Valteri Botas sa svojim vremenom našao između vozača Ferarija, dok je Luis Hamilton bio četvrti.

Red Bul, koji je juče bio jako blizu Ferarija i delovao kao jedan od glavnih pretendenata na pol poziciju, danas nije imao tako „brz“ dan. Danijel Rikardo i Maks Ferstapen su trening završili sa petim i šestim vremenom.

Vozači Renoa su se našli odmah iza vozača iz prva tri vodeća tima, a među prvih deset su se našli još i Roman Grožan i Pjer Gasli.

Bilo je dosta gužve na stazi tokom poslednjeg slobodnog treninga, što je za posledicu imalo i nekoliko manjih incidenata.

Rikardo je imao problem sa Hasom na izlasku iz krivine 3, Hamilton se takođe suočio sa problemom kada je naišao na nekoliko sporih bolida pokušavajući da odvozi svoj prvi brzi krug, Serhio Perez je imao svoj momenat sa Toro Rosom Pjera Gaslija, dok između Leklera i Ferstapena umalo nije došlo do kontakta kada je vozač Red Bula obišao Zauber u krivini 1.

Stofel Vandorn nije imao problema sa gužvom na stazi, on je veći deo sesije proveo van nje zbog promene poda bolida koji je iz Meklarenove fabrike stigao prilično kasno.

Copyright: Formula1.com

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0