Rikardo najbrži na prvom treningu u Mađarskoj

Red Bul započeo vikend na Hungaroringu prvim i trećim postavljenim vremenom; drugo vreme postavio je Fetel

Prvi slobodni trening na Hungaroringu je sa najboljim vremenom završio Danijel Rikardo, slede ga Sebastijan Fetel i timski kolega Maks Ferstapen.

Fetel je svoje vreme postavio na ultra mekim gumama, dok vozači Red Bula nisu koristili ovu komponentu.

Četvrto vreme je postavio Kimi Raikonen, dok se Luis Hamilton koji nije imao baš najbolju sesiju našao na petom mestu. Sledi Valteri Botas sa šestim vremenom, a zatim Roman Grožan koji je uspeo da se na tabeli nađe odmah iza vozača iz prva tri vodeća tima.

Niko Hilkenberg, koji je nekih pola sata pre kraja treninga morao da zaustavi bolid na izlasku iz krivine 5, se na kraju našao na osmom mestu na tabeli sa vremenom koje je bilo za desetinku bolje od Sajncovog.

Među prvih deset se našao još i Kevin Magnusen koji ovog vikenda, kao i oba vozača Zaubera, koristi novi Ferarijev motor, turbo punjač i MGU-H.

Vozači su sve vreme treninga imali problem sa prianjanjem, a kod nekih je to za posledicu imalo i okretanja i izletanja sa staze. Sem Luisa Hamiltona, i vozači Zaubera su imali takve probleme – Antonio Đovinaci, koji je bio za volanom Zaubera umesto Leklera, imao je imao blokadu u krivini 1, dok je Markus Erikson imao okretanje najpre u poslednjoj krivini, a onda i u krivini 4; izbegao je veća oštećenja na bolidu, ali je sesiju završio sa najsporijim vremenom.

Copyright: Formula1.com

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0