Najbolji rezultat u sezoni za Hilkenberga na domaćoj trci

Trku u Hokenhajmu Hilkenberg je završio na petoj poziciji što je njegov najbolji plasman ove sezone do sada; Sajnc, s druge strane, ostao bez bodova zbog kazne

Srećan zbog najboljeg rezultata u dosadašnjoj sezoni, Nemac je izjavio da ga je ova trka dosta podsetila na trku u Brazilu 2012. godine, koju su takođe obeležili veoma promenljivi vremenski uslovi. U veoma sličnim uslovima na domaćoj stazi u Hokenhajmu, i posle čak tri stajanja, Niko i ovog puta uspeva da izvuče najbolje i dođe do pete pozicije.

“Veoma sam srećan”, izjavio je Niko nakon trke u Hokenhajmu. “Prvi deo trke je bio pomalo dosadan, a onda je počela kiša, i u tim promenljivim i nestabilnim uslovima bilo je teško ostati na stazi”, rekao je Hilkenberg i priznao da mu ovakvi vremenski uslovi odgovaraju, i da bi u još ektremnijim uslovima zabeležio još veći napredak.

“Tim je u pravom trenutku donosio prave odluke, i zato smo zaslužili da danas budemo peti. Ovo je naš najbolji rezultat od početka sezone, i moj najbolji rezultat u Renou. Uložili smo puno truda i ovo je zaslužena nagrada za tim”, izjavio je Niko Hilkenberg nakon trke.

Manje sreće imao je Karlos Sajnc koji je zbog preticanja za vreme sigurnosnog automobila dobio kaznu od 10 sekundi i trku završio na dvanaestoj poziciji.

“Na kraju je ovo bila veoma teška trka za mene”, izjavio je Sajnc. “Imali smo dobar start, i nastojali smo da održimo dobre pozicije za osvajanje bodova pre početka kiše, ali nismo imali sreće sa tajmingom. Ja sam na promenu guma otišao baš u krugu pre Fetelovog izletanja, i iako sam trku završio među prvih deset, zbog kazne sam ostao bez bodova”, izjavio je razočarani Španac.

Reno i posle VN Nemačke uspeva da učvrsti svoju četvrtu poziciju u šampionatu.

Koautor vesti: Ivana Petrović

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0