Toro Roso odlazi iz Nemačke sa jednom poenom više

Dok Gasli nakon starta sa začelja i pogrešne strategije nije mogao dalje od 14. pozicije, Hartli je uspeo da stigne do zone bodova

Toro Roso nije imao sjajan vikend na Hokenhajmu, ali na kraju ipak odlaze iz Nemačke sa jednim poenom do koga je uspeo da dođe Brendon Hartli.

Pjer Gasli posle statra sa začelja grida i pogrešne procene po pitanju taktike nije mogao bolje od četrnaeste pozicije.

„Znali smo da će biti teško pošto sam startovao sa začelja, pa smo, pošto nismo imali šta da izgubimo, rešili da budemo hrabri sa strategijom. Promenljivo vreme je situaciju učinilo prilično nezgodnom a mi nismo imali sreće u kocki sa strategijom kada smo prešli na gume za kišu jer smo očekivali da nastavi da pada. Staza nije bila dovoljno mokra a jača kiša nije počela da pada. Pošto su se gume za kišu pregrevale na suvoj stazi, morali smo da uradimo dodatni pit stop i vratimo se na ultra meke gume. Morali smo da pokušamo, ali jednostavno danas nije išlo, tako da ćemo se fokusirati na naredni vikedn u Budimpešti.“, izjavio je Gasli.

Brendon Hartli, za razliku od timskog kolege, može da ode sa Hokenhajma prilično zadovoljan. Sa njim nije napravljena greška u strategiji, ostao je na gumama za suvo, otišao u boks za dok je bezbednosni auto bio na stazi i osvojio na kraju deseto mesto.

„Zadovoljan sam kako je sve prošlp. Izgubio sam nešto vremena iza Vilijamsa na početku, ali sam imao neke zabavne duele na stazi. Definitivno smo imali dobar tempo na trvđoj komponenti guma, ali na kraju sam se mučio kada smo prešli na ultra meke. Bio sam razočaran kada sam izgubio poziciju od Grožana ali on je imao mnogo bolji tempo od mene. Držao sam se podalje od nevolja a i strategija je ispala dobra. Imao sam sjajnu komunikaciju sa timom tokom promenljivih vremenskih uslova i to se na kraju isplatilo. Zaista sam zadovoljan trkom i srećan sam što sam doneo poen timu.“, izjavio je Hartli.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0