Rikardo: Prečesto sam bivao u ovakvoj situaciji ove sezone

Maler za malerom nastavlja da prati Danijela Rikarda; posle starta trke za VN Nemačke sa začelja zbog promena na motoru, morao je da odustane zbog - problema sa motorom

Danijela Rikarda u poslednje vreme prati maler za malerom. Trkački vikend u Nemačkoj je ceo bio krajnje razočaravajući za Australijanca.

Već u petak se znalo da će startovati sa začelja grida, i iako je odatle teško doći do značajnih pozicija, Rikardo se ipak mogao nadati postizanju solidnog rezultata uz pomoć taktike i manevara preticanja koji mu inače dobro idu.

Međutim, pošto je uspeo da se probije do zone bodova, morao je da odustane od trke za VN Nemačke zbog problema sa pogonskom jedinicom.

„Prvih deset-petnaest krugova na medijum gumama su bili zaista teški. Morao sam da budem jako strpljiv prvih nekoliko krugova. Ali jednom kada sam došao na „čist vazduh“ čilino se da sam dobio na konkurentnosti, međutim nisamo imali šansu danas da vidimo šta smo mogli zaista postići. Mogli smo da imamo duži stint na medijum gumama i mislim da bi takva strategija funkcionisala dobro i donela nam korist.“, izjavio je Rikardo a zatim opisao šta se desilo neposredno pre odustajanja.

„U 29. krugu sam čuo nešto čudno kada sam prebacivao u šestu brzinu, a onda kada sam ubrzao na izlasku iz krivine izgubio sam snagu i motor je počeo da zvuči loše. Javio sam to preko radija i očekivao da mi iz tima kažu da se povučem, što se i desilo. Ne znam detalje, ali bio je to problem sa motorom koji je, naravno, izuzetno frustrirajući nakon što sam već dobio kaznu zbog motora. Ne vredi sada pričati o tome šta bi bilo kad bi bilo, takvo je trkanje, ali osećam da sam prečesto bio u ovakvoj poziciji ove sezone.“

Copyright: Formula1.com

Rikardu ostaje samo da se nada da će na Hungaroringu biti bolje sreće.

„Možda se neću sećati ove trke, ali ću se sećati gledalaca, bilo je lepo videti ih u velikom broju, pretpostavljam da znaju da bi ovo mogao biti poslednji put da smo došli ovde, do daljnjeg. Imali su prilike da vide dobar šou, ali ne s moje strane. Nadam se da ću moći da pobedim za nedelju dana pre nego što svi odemo da se odmorimo.“, rekao je vozač Red Bula.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0