Hamilton prošao bez kazne uz opomenu

Hamiltonova pobeda dovedena je u pitanje zbog prelaska linije između trkačkog dela staze i ulaska u boks. Ipak, Mercedes bi opet slavio dvostruku pobedu

Upošljavanje vozila sigurnosti nakon udesa Sebastijana Fetela izazvalo je dosta konfuzije na pit volu Mercedesa. Nakon što su Botas i Raikonen otišli na servis, Hamilton je izbio na čelo, dobio je znak obaveštenje iz boksa da dođe na servis, a potom u poslednjem trenutku dobio drugo obaveštenje. "Boks, boks. Ne ostani van.", glasila je poruka, koju je dobio Hamilton.

Vozač Mercedesa potom se vratio na stazu preko linije koja razdvaja stazu i ulazak i boks.

Hamiltonov potez razmatrale su sudije trke, ali je Britanac prošao bez kazne, uz opomenu.

Kazna od 5 sekundi koju je mogao da dobije degradirala bi ga na drugu poziciju.

Bila je ovo prva pobeda za Hamiltona na kojoj je startovao niže od pozicije 6 i odneo pobedu.

"Nikad nisam imao trkačko iskustvo poput ovog. Znao sam da mortam da uhvatim rivale ispred mene. Imao sam dug prvi stint, ali sam morao na servis malo pre nego što je kiša počela da pada jer gume nisu mogle više da izdrže. Kiša je sve jače padala, bilo je veoma nezgono ali nisam odustajao. Osvojiti prvo i drugo mesto u vikendu kada smo Valteri i ja obnovili ugovore, a tim pokazao poverenje u nas je neverovatna stvar. Nisam očekivao ovakav ishod, ali sam bio uporan, imao vere i dogodilo se. Kao i uvek pre trke pomolio sam se i imam osećaj da su mi molitve uslišene. Bilo je dosta negativnih stvari ovog vikenda ali izgleda da ih je kiša saprala. Bilo je kao u snu i dan kokoga ću se uvek sećati.", rekao je Hamilton.

Drugim mestom Valteri Botas je uveličao pobedu Mercedesa.

Voleo bih da sam pobedio na trci, ali trenutno sam srećan zbog tima-perfektan rezultat za Mercedes u Nemačkoj. Borio sam se za pobedu i stvari su se za mene razvijale dobro sve do kraja trke. Nisam imao malo sreće samo pri ulasku vozila sigurnosti, jer je to bio baš nezgodan trenutak za mene po pitanju istrošenosti guma. Tu sam izgubio trku. Luis je odvozio odlično trku imao je mega povratak u trku, ovo mu je možda jedna od najboljih. Na kraju imao je malo više dsreće pri izlasku vozila sigurnosti. Imao sam dobru šansu na restartu, ali je uspeo da ostane ispred. Mislim da je bila dobra borba i odličan prizor za gledaoce, borba timskih vozača."

"Na servisu smo odlučili da ne uzimam kišne gume. bilo je rizično ali tim je bio ubeđen da kiša neće dugo padati. Odluka je bila dobra, drago mi je da sam verovao timu. Nastaviću da dajem sve od sebe i nadam se da će i moje vreme doći.", rekao je Botas.

Autor vesti: Miladin Sudimac

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0