Mercedes već rešio pitanje vozačke postavke za 2019.

Juče je potvrđeno da je Hamilton produžio ugovor sa Mercedesom, a danas je tim potvrdio da nastavlja saradnju i sa Botasom

Valteri Botas ostaje sa Mercedesom bar još jednu sezonu nakon ove pošto je danas potvrđeno da je njegov ugovor sa nemačkim timom produžen i na 2019.

Mercedes sada, pred domaću trku u Nemačkoj, zvanično već ima vozačku postavku za narednju sezonu pošto je juče potvrđeno da je i sa Luisom Hamiltonom potpisan dvogodišnji ugovor.

„Ostajem sa timom i 2019. A postoji i opcija za 2020.“, potvrdio je Botas. „Zaista mi je drago. Volim da radim sa ovim timom, sviđa mi se timski duh, atmosfera unutar tima, i svi se jako trude da se dođe do dobrih rezultata. I ja ću nastaviti da dajem sve od sebe, uvek ću dati sto posto, zadovoljstvo mi je što ostajem u timu. Jako sam srećan.“

Ovo znači da nagađanja o Danijelu Rikardu u Mercedesu padaju u vodu. Toto Volf priznaje da je Australijanac bio potencijalni kandidat, međutim odlučeno je da je Botas zaslužio da ostane sa timom jer je, uprkos malerima na više trka, pokazao da je sposoban da bude u trci za titulu šampiona.

„Valterijeve performanse su bile odlične ove sezone, i da nije bilo naših grešaka i njegove loše sreće mogao je čak i da vodi u šampionatu vozača. Kada smo donosili odluku o tome da on ostane u timu nismo imali na umu samo nesumnjivu brzinu i radnju etiku, nego i njegov karakter. Njegovi odnosi sa timom, uključujući i Luisa, otvoreni su i puni poverenja, bez ikakve politike.“, izjavio je šef Mercedesa.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0