VN Nemačke: Najava

Nakon pauze u 2017. legendarna staza Hokenhajmring vratila se u ovogodišnji F1 kalendar

Poslednjih godina situacija oko održavanja trke Formule 1 u Nemačkoj ne izgleda baš najsrećnije. Sve je počelo još 2007. kada se nije održala VN Nemačke po prvi put još od 1955. (1960. nije zvanično bodovana za F1 šampionat), mada je na Nirburgringu održana redovna VN Evrope. Nakon 2007. VN Evrope seli se sa Nirburgringa u Valensiju, a Hokenhajm u periodu od 2008. do 2014. sa Nirburgringom deli domaćinstvo za VN Nemačke. Hokenhajm je nakon toga još jednom bio domaćin 2016.

Finansije predstavljaju problem za obe staze, a kada je reč o budućnosti, čini se da bi jedino održivo rešenje bilo ponavljanje oprobanog sistema promena domaćinstva svake godine kako bi se trka u Nemačkoj redovno održavala. Kako kaže šef marketinga staze Hokenhajm, njima ni država ni pokrajina ne pomažu kada je reč o finansijama, a ni privatne kompanije. Zanimljivo je istaći da će Formula 2 i GP3 serija preskočiti Hokenhajm, što je izuzetak jer one uvek prate Formulu 1 kada je reč o evropskim trkama, dok će se prateći Porše Superkup ipak voziti.

Kada je reč o samoj stazi Hokenhajmring, koja se nalazi u saveznoj pokrajini Baden-Virtemberg, izgrađena je davne 1932. Ipak, tek sredinom 60-ih dobija moderniji izgled i tada, zajedno sa starim Nirburgring Nordšlajfom, postaje jedna od najspecifičnijih staza u kalendaru Formule 1. Nakon sadašnjeg stadionskog sektora, staza je do 2001. produžavala sa izuzetno dugačkim pravcem kroz šumu. Prvobitno najbrži deo staze koji je išao kroz šumu nije bio ispresecan šikanama, ali to je promenjeno nakon pogibije legendarnog Džima Klarka 1968. na Hokenhajmringu. Staza je 1980. odnela još jedan život, kada je Patrik Depaje poginuo dok je testirao bolid Alfa Romea. Osamdesetih je ubačena još jedna šikana na Istočnoj krivini i tako je ostalo sve do 2001. kada je FIA uslovila domaćina promenom staze iz bezbednosnih razloga kako bi ostali u kalendaru. Takođe, problem je bio i taj što publika nije mogla da vidi veći deo staze.

Rekonstrukcija je izvršena 2002. kada je dodat sadašnji pravac između krivina 4 i 6, pa je staza sa nekadašnjih 6,8 kilometara skraćena na 4.574 metra. Stadionski deo ostao je netaknut, ali je izgrađena velika Mercedesova tribina, pa je kapacitet staze povećan na 120 hiljada gledalaca. Naravno, glavni arhitekta bio je Herman Tilke. Što se tiče stare staze u šumi, veliki deo asfalta je tu sada potpuno prekriven travom i žbunjem, ali se uživo i na Gugl mapama jasno vidi kuda je stari Hokenhajmring nekada prolazio.

Sadašnji Hokenhajm ima ukupno 17 krivina, od kojih treba izdvojiti drugu, treću i šestu, gde je kočenje izuzetno bitno na trci i kvalifikacijama jer je potrebno što pre precizno izaći iz krivine i stisnuti gas za pravce, a tu je moguće i preticati. Što se tiče kočnica, staza Hokenhajm spada u zahtevnije, ali nije ekstremna. Najteže kočenje je u već pomenutoj šestoj krivini, gde vozači smanjuju brzinu sa preko 330 km/h na samo 60 km/h.

Pireli je za VN Nemačke izabrao srednje tvrde (medium), meke (soft) i ultra meke gume (ultrasoft). Što se tiče degradacije pneumatika, Pireli ne očekuje da bude veliko zbog glatkog asfalta, ali zbog prirode krivina treba obratiti pažnju na zadnje gume.

FIA je nastavila trend sa postavljanjem dodatnih DRS zona, pa ćemo i u Nemačkoj imati tri. Prva će biti na najdužem pravcu između krivina 4 i 6, dok će se druga nalaziti na startno-ciljnom pravcu. Treća DRS zona stavljena je na kratki pravac između prve i druge krivine.

Najbrži krug na trci odvezao je Kimi Raikonen 2004. u vremenu 1:13.780.

 

Prvi trening – petak u 11:00

Drugi trening – petak u 15:00

Treći trening – subota u 12:00

Kvalifikacije – subota u 15:00

Trka – nedelja u 15:10

Koautor vesti: Marko Despotović

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0