Oprečni rezultati trke na Silverstonu za vozače Renoa

Bez kazne za Sajnca i Grožana, procenile sudije nakon trke; Niko, za razliku od timskog kolege, beleži najbolji rezultat od VN Kine

Odličan start trke u Silverstonu za oba Renoa. Hilkenberg je u prvom krugu uspeo da sa jedanaeste pozicije napreduje do šeste, i zahvaljujući strategiji sa jednim stajanjem, kao i nemalom udelu sigurnosnog automobila, uspeva da zadrži tu poziciju do kraja trke. Sajnc je takođe imao odličan start, uspeo da se sa šesnaeste pozicije probije do čak devetog mesta, i sa velikim izgledima da trku završi u poenima, trku ipak završava u 38. krugu, kada odustaje zbog sudara sa Grožanom.

Nakon Silverstona, Reno i dalje četvrti u generalnom plasmanu, sa 19 poena prednosti u odnosu na petoplasirani Has.

 Niko je startovao sa jedanaeste pozicije i nakon odlične vožnje i dobre strategije završio trku kao šesti, donoseći timu 8 bodova. Imao je jedno stajanje u 20. krugu kada sa srednjih tvrdih guma prelazi na tvrde. 

„Veoma sam srećan i zadovoljan današnjom trkom. Mislim da je ovo najbolji rezultat koji sam danas mogao da postignem. Uspeo sam da iskoristim gužvu u drugoj i trećoj krivini na početku trke, i da se probijem za nekoliko pozicija. Nakon toga sve je bilo pitanje strategije i podešavanja guma. Odabrali smo prelazak na tvrde gume, koje su možda sporije, ali to nam je omogućilo da trku završimo sa samo jednim stajanjem. Sve u svemu, bila je to dobra trka, i srećan sam što sam timu doneo još osam poena“, izjavio je Hilkenberg.

Sajnc je takođe imao odličan start u Silverstonu, ali manje sreće od svog timskog kolege. Uprkos odličnoj vožnji i dobroj strategiji, trku završava zbog trkačkog incidenta sa Grožanom.

„Imao sam odličan start, probio se sa šesnaestog na deveto mesto, i napredovao za sedam pozicija. Nakon prvog stajanja izgubio sam par pozicija, ali posle drugog stajanja za vreme sigurnosnog automobila, i prelaska na meke gume, postojala je dobra šansa da se vratim u bodove. Šteta što se nije završilo tako, ali sada možemo samo da se pripremamo za Hokenhajm“, izjavio je razočarani Sajnc.

U sudaru Hasovog i Renoovog bolida, oba vozača su, srećom, ostala nepovređena, a sudije su nakon trke procenile da ni Sajnc ni Grožan nisu krivi za ovaj incident, te da neće biti kazne ni za jednog od njih. Stoga je jedina posledica ovog incidenta odustajanje oba vozača i propuštena prilika da trku završe u bodovima.

Koautor vesti: Ivana Petrović

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0