Žan Tod ponovo izabran za predsednika FIA-e

Žan Tod je po treći put izabran za predsednika FIA-e i to će mu biti poslednji mandat

Žan Tod je prvi put došao na funkciju predsednika FIA-e 2009. godine, a tu će ostati do 2021. pošto je po treći put izabran.

Ovaj novi četvorogodišnji mandat će mu biti i poslednji jer prema pravilima jedan čovek može biti na ovoj funkciji najviše tri mandata.

„Prijatan je osećaj imati ovako svestranu podršku.“, rekao je Tod. „Želeo bih da zahvalim svim članovima FIA kluba za njihovu podršku. Ovo smatram dokazom da je FIA pod mojim vođstvom krenula u dobrom smeru i kao ohrabrenje da nastavim sa programima koje smo započeli u prethodnih osam godina.“

Iz FIA-e kažu da će se poslednji mandat Žana Toda fokusirati na tri ključne tačke: inovacije, promovisanje i razvoj jake mreže pokretljivosti.

„Inovacije su esencijalne ako FIA želi da nastavi da napreduje i zauzme s punim pravom mesto lidera u razvoju moto-sporta. Kako bismo to podržali, predlažemo osnivanje FIA fonda za inovacije.“, dodao je Žan Tod.

Nastaviće se sa promovijom sigurnosti u saobraćaju.

„Moraćemo da se suočimo sa sve većom gužvom u svim velikim gradovima, sa sve većim brojem vozila i rastućih troškova pokretljivosti, kao i sa razvojem novih tehnologija u razvijenim zemljama. Moramo da utičemo na smer tog razvoja kako bismo osigurali prihvatljivo rešenje za sve. Moja namera ostaje da FIA nastavi da teži tome da bude najbolja što može – jača, pametnija, sigurnija, profesionalnija i poštovana.“

Tod je takođe najavio restrukturiranje osoblja FIA-e.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0