Hasegava odlazi sa funkcije šefa Honde

Posle okončanja saradnje sa Meklarenom i sklapanja dogovora sa Toro Rosom Honda pravi novu organizacionu strukturu

Šef Honde Jasuke Hasegava odlazi sa funkcije na kraju ove godine.

Tokom sezone Hasegava se suočio sa velikim pritiskom zbog problema koje je Meklaren imao zbog slabe snage i neopuzdanosti Hondinih motora. Na kraju je saradnja između Meklarena i Honde okončana.

S druge strane je japanski proizvođač sklopio dogovor o partnerstvu sa Toro Rosom, a kao posledica započinjanja te nove etape najavljene su i promene u organizacionoj strukturi. 

Hasegava je do sada bio odgovoran za razvoj motora i trkačke operacije, međutim sada su u Hondi rešili da više ne bude jedan čovek odgovoran za obe ove oblasti nadležnosti. Hasegava više neće biti uključen u Hondin F1 projekat, on će raditi na globalnim istraživanjima i razvoju projekata sa fokusom na buduću proizvodnju. Iz Honde smatraju da bi tu mogao najviše da doprinese svojim iskustvom u Formuli 1.

Za trkačke operacije i testiranja će od sada biti zadužen Tojoharu Tanabe. On će biti tehnički direktor Honde.

Tanabe radi sa Hondom još od 1984. godine i ima iskustva u Formuli 1 jer je svojevremeno radio sa Gerhardom Bergerom u Meklarenu i kao glavni inženjer Džensona Batona. Radio je takođe i u IndyCar seriji, a trenutno je seniorski menadžer i šef trkčkog tima u Hondinom odeljku za razvoj performansi.

Što se tiče razvoja motora, još nije zvanično potvrđeno ko će biti glavni za to, ali Motosport.com ima informaciju da bi to mogao biti Jasuku Asaki.

„Razdvajanjem ovih oblasti nadležnosti razvićemo svoju strukturu tako da oba razvojna tima i trkački tim mogu da rade svoj posao mnogo brže.“, rečeno je iz Honde. Dodaju da će tako fanovi moći da vide kako se Toro Roso i Honda takmiče na najvišem novou.

 

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0