Erikson i Lekler vozači Zaubera 2018.

Erikson se izborio za ostanak u timu, a novi timski kolega biće mu Šarl Lekler; Zauber takođe ima i novi logošto je psoeldica novog zvaničnog naziva

Ostanak Markusa Eriksona u Zauberu je bio pod znakom pitanja jer je lako mogao da ga zameni Antonio Đovinaci koji je povezan sa Ferarijem. Posle sklapanja partnerstva između Zaubera i Alfa Romea mogućnost da Đovinaci dobije mesto u timu je bila velika. Markus Erikson, sa druge strane, ima bliske veze sa vlasnicima Zaubera.

Na kraju je švedski vozač onaj koji će biti deo vozačke postave za sledeću sezonu.

Njegov timski kolega biće Šarl Lekler, najavio je danas Serđo Markione.

Ovo je samo još jedna u nizu promena koja se desila u Zauberu ove godine – odlazak Moniše Kaltenborn sa mesta šefice tima, novi vlasnici, partnerstvo sa Alfa Romeom.

Malo je falilo da dođe i do velike promene u snabdevanju motorima pošto je u opticaju bila saradnja sa Hondom, međutim novi šef tima Fred Vaser je smatrao da je za budućnost tima najbolje da se produbi saradnja sa Ferarijem. To je za sobom povlačilo i angažovanje nekog od Ferarijevih mladih vozača. Sada je zvanično objavljeno da će to biti Šarl lekler.

Antonio Đovinaci, koji nije uspeo da dođe na mesto Markusa Erksona, biće treći vozač Zaubera.

Još jedna novina je i novi logo tima, što je psoledica partnerstva sa Alfa Romeom i promene samog zvaničnog imena tima u Alfa Rome Zauber F1 tim.

Prikazan je takođe i koncept novog izgleda šasije bolida za narednu sezonu.

Copyright: SauberF1Team

 

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0