Reno zadovoljan na kraju sezone

Kao šesta u šampionatu konstruktora, ekipa Renoa na kraju sezone može da bude samo zadovoljna

Pre trke u Abu Dabiju, Renou je falilo samo pet bodova da bi zauzeli šesto mestu u šampionatu konstruktora. Niko Hilkenberg im je doneo osam bodova završivši trku na šestom mestu. Karlos Sajnc nije mogao da dođe do kraja trke zbog problema sa pneumatikom. 

Sajnc je startovao dvanaesti i bio je zaglavljen iza bitke koju su vodili Alonso i Masa. Kada je Masa otišao na zamenu guma, Karlos se potrudio da nadoknadi poziciju. Sajnc odlazi na zamenu guma u 31. krugu, ali problem sa gumom nastaje nakon izlaska iz boksa i to ga primorava da završi trku. 

"Imao sam dobru trku, nadoknađivao sam pozicije i radovao sam se drugom delu trke i nadao se da ću biti u top deset. Tempo je bio dobar i stvarno je šteta što smo imali problem sa gumom, ali i takve stvai se događaju. Mislim da smo zaslužili da oba bolida budu u bodovima, ali ostanimo pozitivni. Niko je uradio dobar posao za tim i dobili smo bodove koji su bili potrebni. Sve u svemu, bila je ovo vrlo dobra sezona i dobar start za mene sa Renoom.",izjavio je Sajnc. Mladi španac je završio na desetom mestu u generalnom plasmanu.

Niko Hilkenberg startovao je sa sedme pozicije. Jak start ga je zadržao na poziciji, ali dobio je kaznu od pet sekundi koji je odradio u 17 krugu. 

"Bio je ovo pravi mali triler! Prvi krug je bio veoma zanimljiv i onda ponovo zanimljiv kada sam morao da zakočim i propustim Has, koji je bio veoma brz na pravcu i bilo je očigledno da je Perez bio iza mene. Uspeli smo da izađemo na vrh i to je vrlo pristojan kraj sezone. Šesta pozicija je odlična za nas i biće nadahnuće timu tokom zime. Imali smo dobar paket u drugoj poovini sezone  ali imali smo i neke probleme, tako da mislim da je šesto mesto odlično.", rekao je Niko. On je sezonu završio na desetoj poziciji. 

Autor vesti: Bojana Tomašević

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0