Toro Roso izgubio šesto mesto u šampionatu

Vozači Toro Rosa nisu uspeli da osvoje bodove na VN Abu Dabija i zadrže šesto mesto u šampionatu koje je tim do tada imao

Toro Roso je u Abu Dabi došao zauzimajući šesto mesto u šampionatu konstruktora, međutim nije uspeo da tu poziciju i zadrži. Vozači nisu uspeli da dođu do bodova; pozitivno je za njih bilo to što ni vozačima Hasa to nije pošlo za rukom pa im oni nisu ugrozili poziciju, ali s druge strane je Niko Hilkenberg uspeo da osvajanjem šestog mesta dovede Reno na šesto mesto.

Brendon Hartli je, imajući problema sa tempom, trku za VN Abu Dabija završio na petnaestom mestu.

„Znali smo da će biti teško izboriti se da zadržimo šestu poziciju u šampionatu i zaista je šteta što smo je izgubili... Jako sam razočaran. S pozitivne strane, moram da kažem da sam tokom poslednjih nekoliko nedelja sa timom mnogo naučio i već se osećam kao kod kuće – to je nešto što je veoma važno za sledeću godinu. Što se ovog vikenda tiče, imao sam prilično čistu trku. Bio sam u koloni bolida – Meklaren, Has, Zauber, ja i Pjer iza mene... Prosto je jako nezgodno preticati ovde.“, rekao je Hartli koji se raduje predstojećoj pauzi planirajući da se dobro spremi za narednu sezonu.

Pjer Gasli se trudio da vrši pritisak na rivale, ali nije uspeo da napravi neki značajan učinak. Nezadovoljan je trkom, ali je, kao i timski kolega, generalno zadovoljan iskustvom koje je u poslednje vreme stekao sa Toro Rosom.

„Gotovo da sam razočaran činjenicom da nismo mogli da zadržimo šesto mesto u šampionatu... To je bio cilj – znali smo da će biti teško, ali na kraju to nije bilo moguće. Dosta smo se mučili tokom današnje trke, bio je zaista težak dan i nisam zadovljna onim što sam uradio. Vršio sam preveliki pritisak i napravio grešku koja me je koštala dosta vremena. Frustrirajuće je tako završiti sezonu i žao mi je zbog tima što nije psotignut cilj. Pozitivna stvar je što su trke sa Toro Rosom bile jako korisne za mene, stekao sam dosta iskustva i to će mi definitivno pomoći da dobro započnem sledeću sezonu. Već se radujem 2018-oj.“, izjavio je Gasli.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0