Loš kraj sezone za Rikarda, Maks zadovoljan

Rikardo nije imao sreće ni u završnoj trci sezone, morao je da odustane; Ferstapen imao nezanimljivu ali solidnu trku

Danijel Rikardo uopšte nije imao sreće u završnici sezone, morao je da odustane od trke za VN Abu Dabija; Maks Ferstapen je uspeo da osvoji peto mesto.

„Nažalost, nije bila dobra trka za mene. U krivini 19 sam osetio da je nešto čudno u vezi sa upravljanjem pa sam pomislio da su mi se istrošile gume. Nadomak ulaska u pit lejn sam rekao da dolazim. Nije trebalo tada da se zaustavim ali sam se bojao da mi ne pukne guma. A onda, kada sam se vratio na stazu, situacija je i dalje bila čudna i odjednom je postalo veoma teško. Izgubio sam snagu a onda nisam mogao da menjam brzine tako da je to bilo to.“, objasnio je Rikardo koji se posle nekoliko problematičnih trka raduje odmoru i polaže nade u narednu sezonu.

„Uzbuđen sam što idem na odmor, zaista se radujem pauzi i nadam se da ću se sledeće sezone vratiti jači. Nažalost, poslednjih nekoliko trka je bilo loše. Imali smo i neke uspone ove godine i mnogo pozitivnih momenata, ali ovo nije lep način da se završi sezona.“, rekao je.

Maks Ferstapen je imao prilično monotonu trku, mada je pokušao da se izbori za poziciju sa Kimijem Raikonenom.

„Za mene je trka bila prilično dosadna, da sam imao jastuk u bolidu mogao sam da zaspim.“, izjavio je. „Pokušao sam da pratim Kimija na startu ali teško je na ovoj stazi, nisam mogao da nađem priliku za preticanje. Čim se napravi razlika od 1.5 sekundi postaje teško da se približite i pretičete.“

Kaže da je trkački tempo bio dobar ali da to nije mogao da iskoriti. Generalno je zadovoljan time kako se ova sezona završila, a za sledeću se nada da budu još bolja.

„Bio sam iznenađen time koliko mi je tempo bio dobar tokom trke, naročito što sam se mučio čitavg vikenda. Šteta što to nisam mogao da iskoristim i da se borim. Sve u svemu, bio je ovo pozitivan kraj sezone. U psolednje dve trke nismo pokazali maksimum performansi ali to i nisu bile staze na kojima smo jaki tako da nismo ni očekivali da se pokažemo. Nastavićemo da radimo na unapređivanju kao što smio već počeli u završnoj fazi ove sezone, i uz neko poboljšanje što se tiče motora trebalo bi da sledeće sezone barem budemo blizu vodećima."

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0