Meklaren razmatra dobavljača motora za novu eru


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.03.2013.


Meklaren razmatra dobavljača motora za novu eru

©

"Mercedes će insistiraiti na dogovoru u narednim danima", izjavio dopisnik je Mihael Šmit.

Uspešni tim iz Velike Britanije u partnerstvu je sa Mercedesom skoro dve decenije ali nemački proizvođač sada ima fabričku ekipu, pa je Meklaren izgubio taj status. Od ove godine stupio je na snagu novu ugovor između patnera, po kome Meklaren plaća agregate Mercedesa.

"Pitanje je samo da li japanski proizvođač dolazi 2014 ili 2015 godine. Dogovori Meklarena i Honde za sada su tajna za javnost".

Oslanjajući se na glasine iz padoka, Šmit navodi da su inženjeri Honde već u Meklarenu i rade na pripremama za uvođenje novog V6 turbo motora, iako se još uvek čeka konačna odlika glavnog odbora o povratku, posle pet godina odsustva iz F1.

Honda je snabdevala Meklaren i sa britanskom ekipom osvojila četiri titule prvaka sveta u kategoriji vozača - Ajrton Sena - 1988, 1990 i 1991 i Alen Prost 1990. Tim je takođe u toj "zlatnoj eri" osvojao i titule u kategoriji konstruktora.

O svim glasinama biće sve više detalja u narednom periodu. Jedno je sigurno-Meklaren ne želi da plaća dobavljaču agragate (od ove godine cena je 8 miliona evra), pa makar u pitanju bio dugogodišnji partner Mercedes.