Marusija u potrazi za dobavljačem motora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.02.2013.


Marusija u potrazi za dobavljačem motora

©

Tim iz Banburija je jedini koji će ove godine sarađivati sa Kosvortom, pa se postavlja pitanje da li će proizvođač iz Northamptonšira proizvoditi agregate za novu eru.

Na FOTA fan forumu koji je održan u Barseloni, tehnički direktor Marusije, Grem Lovdon, izjavio je da su šanse da Kosvort napravi novi V6 turbo minmalne.

"Koliko sam razumeo Kosvort neće praviti agregate za sezonu 2014. Ja ne radim za Kosvort ali to je ono što sam ja zaključio. Na gridu će biti najverovatnije tri snabdevača - Mercdes, Reno i Ferari.

Marusija nije jedini tim koji traži novog partnera, tu su takođe Zauber i Fors Indija, koji takođe nisu potvrdili nove partnere.

Što se tiče Toro Rosa, gotovo je izvestan prelazak na Renoove agregate, iako je Žan-Mišel Žalinje prokomentarisao da bi Reno mogao da smanji listu partnera.

"Po meni, pet bi bio maksimum, a ako se vratimo sa četiri na tri, bio bih srećan. Bili smo veoma komforni kada smo imali tri tima u partnerstvu, po pitanju saradnje i obavljanja čitavog posla".

Reno je spreman da prihvati i Marusiju kao šesti tim sa kojim bi sarađivao ali ne veruje da će snabdevati polovinu grida, jer će se po očekivanju francuskog proizvođača pojaviti minimum još jedan proizvođač. Spekulacije se odnose na Hondu, koja navodno u tajnosti radi na povratku u Formulu 1.