Maldonado: Želimo povratak na vrh


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.02.2013.


Maldonado: Želimo povratak na vrh

©

"Počinjem treću sezonu sa timom koja je podjednako važna i za mene i za tim. Radili smo naporno kako bi poboljšali performanse. Prošle godine smo osvojili trku ali ove godine moramo biti još konkurentniji. Verujem da je to moguće. Konstantnost u performansama biće ključ za sustizanje timova sa vrha".

"U timu ima dosta promena, imam novog trkačkog inženjera i novog klupskog kolegu. Ono što je bitno je pozitivna atmosfera koja vlada, a sada se takođe i svi dobro poznajemo".

"Biti član Vilijamsa je velika čast i ovom prilikom želim da se zahvalim Frenku za pruženu šansu da vozim za njega. Uz sve to želim da pobeđujemo i da se vratimo na vrh", rekao je Maldonado.

Dok Maldonado planira još pobeda, njegov klupski kolega Valtri Botas tek treba da odvozi svoju prvu Veliku nagradu. Finac nije bez iskustva za volanom F1 bolida. Prošle godine je vozio čak petnaest prvih treninga petkom, pa ga skoro niko i ne smatra početnikom.

"Odličan je osećaj, sada kada sam promovisan u vozača trka. To je veliki korak i unapred se radujem početku sezone u Australiji".

"Odradio sam dosta treninga, sastanaka sa inženjerima, vožnji na simulatoru i na ostalim pripremama. Osećam se spremnim. Dosta smo unapredili bolid prošle godine ali ove godine sve to želim da proverim na stazi. Imamo izuzetno popunjen test program i veoma sam uzbuđen. Kada se svetla u Melburnu pogase počinje novo poglavlje u mojoj karijeri", rekao je Botas.