Ki: Toro Roso može do šestog mesta


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.02.2013.


Ki: Toro Roso može do šestog mesta

©

Ki priznaje da je zadatak prilično težak ali veruje da će ekipa uspeti da ga ostvari. On veruje da je napravljen pomak u razvoju koji je potreban za takav rezultat.

Na prezentaciji novog STR8, šef tima Franc Tost, izjavio je da tim želi do šestog mesta, posle razočaracajuće sezone sa osvojenih 26 bodova i pozicije 9 u poretku konstruktora.

"Mislim da postoje dva velika razloga za takav ishod. Jedan je abmicija da se to postigne, mislim da niko nije zadovoljan sa devetom pozicijom, a drugi veličina i kapacitet našeg tima. Izazov jeste veliki ali i ostvariv. Ako se budemo takmičili sa timovima koji su završili ispred nas prošle sezone, ne vidim razlog zašto ne bismo završili na toj poziciji", rekao je Ki.

On se osvrnuo i na sezonu 2014, za kojiu misli da će dovesti do velikih promena i odnosa snaga. Po njegovim rečima sve zavisi od ove sezone i kada će koji tim da se koncentriše na razvoj bolida za novu eru. Za manje timove, među kojima je i Toro Roso, predstoji velika borba pred velike promene koje slede.