Predstavljen Kejtrem CT03


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.02.2013.


Predstavljen Kejtrem CT03

©

Ono što je primetno je zadržavanje stepenastog nosa od prošle sezone, a utisak je da je bolid pretrpeo najmanje promena na spošašnjosti od svih predstavljenih.

Kolor šema je osvežena. Zelenoj-žuto-beloj kombinaciji pridodato je više crne koja dominira na prednjem i zadnjem krilu. Felne bolida su ove godine u crnoj boji.

Tehniči direktor tima, Merk Smit,  izjavio je da je CT03 evolucija CT01, a tim se odlučio na takav korak imajući u vidu potpunu promenu pravila od sezone 2014. Ipak, trend smanjivanja bokova radi boljeg protoka vazduha na zadnji kraj nije zaobišao ni novi Kejtrem. Promene su pretrpeli i difuzor, poklopac motora, otvori za rashlađivanje. Prvi značajniji paket poboljšanja tim najvljuje odmah po početku sezone, a sadržaće novo prednje i zadnje krilo, kao i difuzor.

Siril Abitebul, šef tima, svestan je mogućnosti i pozicije Kejtrema. Ipak, istakao je da je tim iz Lifilda jedan od pet proizvođča automobilakoj i se nalazi na gridu. Francuz je ponosan na prvi bolid koji je napravljen u novoj bazi. Cilj je sustizanje konkurencije i eventualno osvajanje nekog boda. Abitebul je ponosan na svoj menadžment koji je uspeo da raspodeli novac za izradu CT03, kao i za novi projekat za sezonu 2014.

U godinama ekonomske krize koja vlada ovo je godina kosolidacije za tim i ambicije nisu preterane.

Partneri sa kojima je Kejtrem sarađivao u proteklim sezonma, većinom su prisutni. Tu si Dženeral Elektrik, koji je dobio više prostora na bokovima bolida, Safran, EADS/Erbas, Del/Intel i novi partner, proizvođač odeće Mekgregor. Primtan je manji broj manjih sponzora.

Za pokretanje bolida i dalje je zadužen Reno koji isporučuje i KERS, a menjač isporučuje Red Bul Tehnolodži.

Vozački sastav je potpuo promenjen i čine ga Šarl Pik i Gido van der Garde. Ekipa je svoju F1 avanturu započela sa Trulijem i Kovalainenom, vozačima koji su osvajali Velike nagrade ali kako su godine prolazile, a novca bivalo sve manje, ekipa je bila primorana da razmišlja i o ekonomskoj strani. Tako je prošle godine zamenjen Truli sa Petrovim koji je doveo sponzore, pa čak i zaradio oko 10 milona dolara osvajanjem pozicije potrebne za povratak na 10 mesto u konkurenciji konstruktora. Ni to nije bilo dovoljno da Rus ostane u timu, a vlasnici su zamenili i Heikija Kovalinena koji je po rečima tima kasno započeo razgovore ubeđen da će njegov kvalitet odneti prevagu nad novcem.

Tim zapoočinje program sa ostalim rivalima, danas na Herezu.